EA lover NBA-revolusjon

Høyere spillere?

Årets utgave av spillet skal visstnok være kraftig forbedret.

Siden 1994 har EA utviklet basketballspill under NBA Live-navnet, men nå er det i utviklingen og markedsføringens navn på tide med et navneskifte. Fra og med i år skal serien hete NBA ELITE, og skiftet reflekterer visstnok store endringer i selve spillet.

Bildene er fra NBA Live 10

Den store nyheten er et flunkende nytt fysikkdrevet system for kontroll og animasjon i sanntid. Det vil si at du hele tiden får direkte kontroll over hva spilleren din gjør.

- Dette er det første basketballspillet hvor du styrer alle bevegelser, driblinger, skudd, dunk, pasninger og blokkeringer i sanntid. Du skal ikke bare trykke på en knapp og se computeren generere en lang animasjonssekvens, lover David Littman fra EA.

Oppdateringen av fysikksystemet skal også la spillerne dine bevege seg uavhengig av hverandre. Tomannsinteraksjonene fra tidligere spill i serien skal dermed være en saga blott.

Graden av tilfeldighet skal være redusert gjennom et nytt system for hvordan du scorer ved å skyte ballen. I stedet for at computeren avgjør om du treffer eller ei er det dine egne ferdigheter som skal sørge for bom eller poeng.

Tanken bak alle endringene ser ut til å være at spilleren skal få større kontroll over hva som skjer på banen enn i noe tidligere NBA-spill, og en kommentar fra EA Sports-sjef Peter Moore bekrefter dette:

- Planen vår er å utvikle den interaktive basketballopplevelsen på en måte som sjangeren ikke har opplevd på ti år. I NBA ELITE 11 introduserer vi spillmekanismer som gir fansen den kontrollen de har spurt etter i flere år.

NBA ELITE 11 slippes i oktober på Xbox 360 og PlayStation 3.

Gamer.no har testet spillet, og vi kommer med vårt inntrykk litt senere i juni.

Siste fra forsiden