Hva er det nye Mega Man-prosjektet?

Capcom har kunngjort et nytt Mega Man-spill, men er vage på hva det faktisk dreier seg om.

Capcoms blå maskot Mega Man har langt flere spill viet seg enn de fleste andre spillfigurer kan drømme om, selv om kvaliteten naturligvis er noe varierende med en såpass omfattende katalog. Forrige gang vi så den skyteglade lille roboten var i retrospillet Mega Man 10, men nå har Capcom avduket et flunkende nytt prosjekt.

Mega Man 10

Eller, avduket blir å ta litt hardt i. Bortsett fra å kunngjøre tittelen på spillet er nemlig Capcom svært kryptiske om hva vi kan vente oss. Navnet på prosjektet er Mega Man Universe, og pressemeldingen gir omtrent ingen opplysninger om spillet.

Mega Mans far og Capcom-topp Kenji Inafune er ikke stort mer hjelpsom. Han lover at spillet skal gjøre noe helt nytt i forhold til tidligere titler, men hva det betyr vil han ikke ut med. Ifølge Gamespot forteller Inafune at vi får bruke fantasien og se hva vi får ut av traileren til spillet.

Denne traileren viser Mega Man i kamp mot tradisjonelle fiender fra serien, og i kjent stil stjeler han våpenet til sin gamle fiende Cut Man og meier ned de mekaniske motstanderne. Men han nøyer seg ikke med bare et våpen. I løpet av filmen skifter han form til både Ryu fra Street Fighter og Arthur fra Ghosts 'n Goblins. I tillegg er rommet han kjemper i fullt av gamle arkademaskiner og Capcom-effekter.

Det ser ut til at Mega Man Universe skal la oss leke med elementer fra en rekke eldre spillserier, og alt sammen knyttes sammen av Mega Mans evne til å absorbere egenskaper. Kanskje vi får sette sammen våre egne figurer fra diverse digitalt løsøre?

Uansett skal Mega Man Universe lanseres digitalt på PlayStaion Network og Xbox Live Arcade, men noen dato er ikke satt.

Siste fra forsiden