– Guybrush kommer tilbake

Hva mener LucasArts?

LucasArts ser ut til å ha mer Monkey Island på lager.

I forrige uke ble The Secret of Monkey Island: Special Edition lansert på nettet (for Xbox 360 og PC). Dette er en ny utgave av det klassiske eventyrspillet fra Ron Gilbert, Tim Schafer og Dave Grossman, og leverer ny grafikk, musikk og ekte stemmeskuespill.

Monkey Island i ny drakt.

Originalutgaven av The Secret of Monkey Island ble avsluttet av en beskjed om at det var på tide å "skru av datamaskinen og gå til sengs". I den nye versjonen har denne beskjeden blitt endret, og sier "Guybrush vil vende tilbake".

Samme sted i originalform.

Nøyaktig hva LucasArts mener med dette vet vi selvfølgelig ikke, men sjansene er store for at de planlegger å lage en spesialutgave av Monkey Island 2: LeChuck's Revenge.

LucasArts har tidligere sagt at systemet de har laget for denne spesialutgaven av The Secret of Monkey Island kan brukes for å skape nye versjoner av andre eventyrspillklassikere fra nittitallet.

Dette er fordi LucasArts brukte et system som heter SCUMM for å lage spillene sine. Alt som trengs for å kjøre et SCUMM-spill er et system som kan tolke originalinstruksjonene.

Et annet hint om at Monkey Island 2 får en slik spesialutgave er at spillets originalutgave ikke ble relansert på Steam sammen med andre LucasArts-klassikere. Det samme gjelder forøvrig klassikeren Day of the Tentacle, og interessant nok har en Sam & Max-referanse fra originalutgaven av Monkey Island (en statue utenfor apehodet på Monkey Island) blitt endret til en Day of the Tentacle-referanse i spesialutgaven.

Siste fra forsiden