Hva om Tomb Raider-gjengen fikk bryne seg på Final Fantasy?

Square Enix har tenkt på denne muligheten i flere år.

Lara Croft fra Tomb Raider og Lightning fra Lightning Returns: Final Fantasy XIII.
Square Enix

En vestlig utgave av Square Enix' kronjuvel, den over 25 år gamle Final Fantasy-serien, har så langt ikke skjedd. Ifølge Official Xbox Magazine funderer Square Enix stadig mer og mer på om dette kan ha noe for seg.

– Square Enix kjøpte jo, Eidos for noen år siden, og nå har vi direkte tilgang til amerikanske utviklingsteam. Det har helt klart blitt diskutert innad i selskapet, muligheten for at kanskje Eidos, eller noen andre, kan følge opp eller prøve seg på Final Fantasy-serien, forteller Lightning Returns: Final Fantasy XIII-designer Yuji Abe til nettstedet.

Flere kandidater

Deus Ex: Human Revolution er en av Eidos nyeste triumfer.

Eidos-delen av Square Enix består i dag av fem utviklingsstudio, der Hitman-studioet IO Interactive og Tomb Raider-gjengen i Crystal Dynamics er blant de mest kjente.

I tillegg har Square Enix Deus Ex: Human Revolution- og Thief-studioet Eidos Montreal i kortstokken. Om sistnevnte får boltre seg i Final Fantasy-lisensen kan resultatet bli noe utenom det vanlige.

Abe understreker at ingenting konkret har kommet ut av diskusjonene enda. Før den tid må Final Fantasy-gjengen være sikre på at de kan sette de rette folkene på jobben.

– Kan bli svært interessant

Siden hvert Final Fantasy-spill er utviklet av forskjellige utviklerteam er det langt fra usikkert at en vestlig utvikler får prøve seg på serien. Dette forteller Lightning Returns-regissøren Motomu Toriyama i samme intervju.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII blir neste Fspill i serien.

– Utviklerteamet er forskjellig hver gang, og det er ulike idéer og konsepter som ligger bak. Innenfor et slikt rammeverk er det selvfølgelig mulig å ha et helt annerledes team. Med de rette folkene kan vi kanskje få til noe svært interessant, forteller han.

Dette er dog ikke første gang Square Enix pludrer med å la vestlige spilldesignere ta over Final Fantasy-tøylene. For et par år siden jobbet Bionic Commando-utvikler Grin med et sidespill til Final Fantasy XII. Prosjektet ble kansellert, og de to partene skilte bittert lag.

Lightning vender tilbake

Thief komemr ut neste år.
Les også
Anmeldelse:

Lightning Returns: Final Fantasy XIII er den andre direkte oppfølgeren til 2010-spillet Final Fantasy XIII. Da rollespillentusiast Øystein Furevik så på spillet i sommer kom han fra det med positive inntrykk.

– Lightning virker litt mer som seg selv denne gangen, og hun har en agressivitet i dialogen som er velkommen etter de noe pompøse strofene i Final Fantasy XIII-2. Om Square Enix styrer skuta inn på rett kjøl, kan dette bli riktig så solide greier, fortalte Furevikingen i juni.

Les også: Final Fantasy XIV-lanseringen gikk ikke som planlagt
Les også: Eidos Montreal-sjefen sa opp i sommer

Siste fra forsiden