Lara Croft fra Tomb Raider og Lightning fra Lightning Returns: Final Fantasy XIII.
Lara Croft fra Tomb Raider og Lightning fra Lightning Returns: Final Fantasy XIII. (Bilde: Square Enix)

Hva om Tomb Raider-gjengen fikk bryne seg på Final Fantasy?

Square Enix har tenkt på denne muligheten i flere år.

En vestlig utgave av Square Enix' kronjuvel, den over 25 år gamle Final Fantasy-serien, har så langt ikke skjedd. Ifølge Official Xbox Magazine funderer Square Enix stadig mer og mer på om dette kan ha noe for seg.

– Square Enix kjøpte jo, Eidos for noen år siden, og nå har vi direkte tilgang til amerikanske utviklingsteam. Det har helt klart blitt diskutert innad i selskapet, muligheten for at kanskje Eidos, eller noen andre, kan følge opp eller prøve seg på Final Fantasy-serien, forteller Lightning Returns: Final Fantasy XIII-designer Yuji Abe til nettstedet.

Flere kandidater

Deus Ex: Human Revolution er en av Eidos nyeste triumfer.
Deus Ex: Human Revolution er en av Eidos nyeste triumfer.Foto: Square Enix

Eidos-delen av Square Enix består i dag av fem utviklingsstudio, der Hitman-studioet IO Interactive og Tomb Raider-gjengen i Crystal Dynamics er blant de mest kjente.

I tillegg har Square Enix Deus Ex: Human Revolution- og Thief-studioet Eidos Montreal i kortstokken. Om sistnevnte får boltre seg i Final Fantasy-lisensen kan resultatet bli noe utenom det vanlige.

Abe understreker at ingenting konkret har kommet ut av diskusjonene enda. Før den tid må Final Fantasy-gjengen være sikre på at de kan sette de rette folkene på jobben.

– Kan bli svært interessant

Siden hvert Final Fantasy-spill er utviklet av forskjellige utviklerteam er det langt fra usikkert at en vestlig utvikler får prøve seg på serien. Dette forteller Lightning Returns-regissøren Motomu Toriyama i samme intervju. 

Lightning Returns: Final Fantasy XIII blir neste Fspill i serien.
Lightning Returns: Final Fantasy XIII blir neste Fspill i serien.Foto: Square Enix

– Utviklerteamet er forskjellig hver gang, og det er ulike idéer og konsepter som ligger bak. Innenfor et slikt rammeverk er det selvfølgelig mulig å ha et helt annerledes team. Med de rette folkene kan vi kanskje få til noe svært interessant, forteller han.

Dette er dog ikke første gang Square Enix pludrer med å la vestlige spilldesignere ta over Final Fantasy-tøylene. For et par år siden jobbet Bionic Commando-utvikler Grin med et sidespill til Final Fantasy XII. Prosjektet ble kansellert, og de to partene skilte bittert lag. 

Lightning vender tilbake

Thief komemr ut neste år.
Thief komemr ut neste år.Foto: Square Enix

Lightning Returns: Final Fantasy XIII er den andre direkte oppfølgeren til 2010-spillet Final Fantasy XIII. Da rollespillentusiast Øystein Furevik så på spillet i sommer kom han fra det med positive inntrykk. 

– Lightning virker litt mer som seg selv denne gangen, og hun har en agressivitet i dialogen som er velkommen etter de noe pompøse strofene i Final Fantasy XIII-2. Om Square Enix styrer skuta inn på rett kjøl, kan dette bli riktig så solide greier, fortalte Furevikingen i juni.

Les også: Final Fantasy XIV-lanseringen gikk ikke som planlagt
Les også: Eidos Montreal-sjefen sa opp i sommer

Kommentarer (8)

Forsiden akkurat nå

Til toppen