3D Realms lagt ned

Hva skjer med Duke Nukem?

Skaperne av Duke Nukem Forever har stengt dørene.

Den uavhengige spillutvikleren 3D Realms, som blant annet har stått for spill som Shadow Warrior, Duke Nukem 3D og Rise of the Triad, har blitt nedlagt. Selskapet jobbet med Duke Nukem Forever, som har blitt utsatt en rekke ganger.

Rykter om nedleggelsen begynte å sirkulere i løpet av natten, og de har nå blitt bekreftet fra flere hold. Joe Siegler, som har drevet selskapets nettsted helt siden starten, kommenterte følgende på 3D Realms-forumet:

– Dette er ikke noen markedsføringsting. Det er sant. Jeg har ikke noe mer å si på dette tidspunktet.

I følge Shacknews er det pengemangel som er grunnen til at selskapet har lagt ned virksomheten. Deres kilde hevder at ansatte hos både 3D Realms og nylig gjenfødte Apogee Software har blitt avskjediget.

Utgivelsesrettighetene til det etterlengtede Duke Nukem Forever eies av Take-Two, som har bekreftet at deres avtale med 3D Realms var en ren utgivelsesavtale som ikke involverte noen finansiering av spillets utvikling.

Rykter på Quarter to Three-forumet vil ha det til at 3D Realms spurte Take-Two om fem millioner dollar for å fullføre Duke Nukem Forever, men at de i stedet fikk tilbud om å kjøpe tilbake rettighetene til spillet for 30 millioner dollar. Dette skal ha resultert i nedleggelsen.

3D Realms-sjef George Broussard skrev for tre uker siden en oppdatering om Duke Nukem Forever-utviklingen på Twitter. Da fortalte han at selskapet var i ferd med å passere en ny milepæl for utviklingen.

Det er ikke klart hva som nå skjer med Duke Nukem Forever. Mens Take-Two eier utgivelsesrettighetene er det 3D Realms og Apogee som eier franchisen og materialet som så langt er utviklet for spillet.

Det kommende håndholdt-spillet Duke Nukem Trilogy skal ikke være påvirket av konkursen, i følge en kort kommentar gitt ut av utgiver Deep Silver og Apogee Software. Utviklingen av dette spillet finner sted hos Frontline Games.

3D Realms ble dannet i 1987 av Scott Miller og George Broussard. Selskapet var i starten kjent som Apogee Games, og utviklet og gav ut såkalte shareware-spill for PC-markedet. I tillegg til egne utgivelser har de i årenes løp har de vært involvert i utviklingen og utgivelsen av spill som Death Rally, Prey, Max Payne og Wolfenstein 3D.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden