Hva venter oss på Gamescom?

Verdens største spillmesse sparkes i gang over helgen og vi tar på spekulasjonshatten.

Over helgen samles spillutviklere fra nær og fjern til den europeiske spillutviklerkonferansen. Like etter sparkes Gamescom i gang. I fjor tok messebyen Köln imot en kvart million besøkende, og i en rekke pressekonferanser ble nye spill og konsoller offentliggjort.

En del av årets avsløringer ble naturligvis unnagjort på E3, men for å ikke drukne i støyen er det nok også mange som sparer kruttet sitt til det som altså har blitt verdens største spillmesse, målt i besøkstall.

Mens vi venter på å få fakta på bordet fisker vi like godt frem noen rykter og ønsker. Det følgende er ment som lettbente, men ikke helt usannsynlige spekulasjoner. Svarene får vi først i neste uke når vår utsendte dekker begivenhetene.

Arkane + Bethesda = The Elder Scrolls: Skyrim?

Franske Arkane Studios startet opp med det relativt godt mottatte rollespillet Arx Fatalis. Siden har de laget Dark Messiah of Might and Magic og bidratt under utviklingen av Bioshock 2.

Sporhundene hos Superannuation har gravd opp flere tegn på at Arkane Studios jobber på minst et spill for, eller sammen med, Bethesda Softworks, samt at de holder på med et flerspillerspill til X360, PS3 og PC som skal slippes tidlig i 2011. At noe er på gang ble nylig endelig bekreftet når Bethesda- og Id Software-eier Zenimax annonserte at de har kjøpt opp Arkane.

Kart over Elder Scrolls-verdenen Tamriel.

Når en rollespillskaper setter hodet sitt sammen med Bethesda Softworks er det umulig å komme unna The Elder Scrolls-spekulasjoner. Et Elder Scrolls V er uunngåelig, og en online-utgave er også sannsynlig med tanke på at Bethesdas eier Zenimax registrerte domenet elderscrollsonline.com allerede i 2007.

På varemerkeregistreringsfronten er det også bevegelse rundt Elder Scrolls. Det er mange år siden Zenimax registrerte merkenavnet Skyrim, men i sommer har det vært nye bevegelser rundt registreringen. De som kjenner sin Elder Scrolls-historie vil vite at Skyrim er naboprovinsen til områdene Cyrodiil (fra Oblivion) og Morrowind.

Dette er selvfølgelig halvt ønsketenkning og halvt noe vi kan tro på. Hvorvidt Arkane har noe som helst med Elder Scrolls å gjøre kan vi bare spekulere i. Vi håper uansett på en avsløring eller to fra Bethesda og Arkane i løpet av neste uke, for noe holder de uansett på med.

Les også: Elder Scrolls V er på vei

Ny voldsorgie fra Epic – Nano Strike?

Cliff Bleszinski, Tanya Jessen og resten av gjengen hos Epic er kjent for spill som Unreal, Gears of War og kommende Bulletstorm. Epic planlegger definitvt en avsløring på Gamescom, noe Jessen nylig illustrerte slik:

– En avsløring i Bulletstorm-størrelse kommer på Gamescom. Jeg ville ha bedt dere holde på hatten, men det spiller ingen rolle når hodene deres eksploderer.

Det virker dermed i høyeste grad sannsynlig at Epic fortsetter i god gammel tradisjon med noe voldsomt noe. Men hva kan det være?

Epic elsker eksploderende hoder.

Tidligere har det vært spekulert i om Bleszinski holdt på med et horror-spill, noe han selv har avkreftet. Et mer sannsynlig alternativ stammer fra fjoråret, da Epic varmerkeregistrerte navnet "Nano Strike". Varekategoriene som er nevnt i registreringene er spill, klær, DVD-plater med spillrelatert innhold, samt såkalte "faceplates".

Det virker som en større satsing som i alle fall vil bli lansert på Xbox 360. Det høres utvilsomt også høyteknologisk og krigsrelatert ut, men om det er dette som er navnet på Epics nye prosjekt vil bare tiden vise.

Nytt Might & Magic fra Ubisoft?

Nylig ble det aktivitet på den offisielle Might & Magic-siden på Facebook da Ubisoft la ut en liten ledetråd. Den korte videosnutten viser en av erkeenglene vi kjenner så godt fra Might & Magic-universet, og avslutter med ordene «En ny Might & Magic-æra begynner. Følg med!»

Ubisoft erter oss.

Ubisoft er nær ved å slippe Heroes of Might & Magic Online i vestlige markeder, etter at spillet kun har vært å finne i asiatisk versjon tidligere. Et lignende spill utviklet av Ubisoft selv er også nær lansering, nemlig Heroes of Might & Magic: Kingdoms. Vi har likevel et lite håp om at videoen ikke henviser til noen av disse, men et helt nytt prosjekt. Vi vet nemlig at Ubisoft skal vise frem et hittil uannonsert PC-spill på Gamescom.

Ubisoft har lenge ruget på World of Might & Magic-merkenavnet, som tilsier et MMO-prosjekt. Men det er også gode muligheter for at de holder på med en oppfølger til hovedseriene Might & Magic eller Heroes of Might & Magic.

DotA-offentliggjøring fra Valve

I fjor meldte DotA-utvikleren Icefrog overgang til Valve Software, der han skulle få sitt eget team å råde over. Spekulasjonene gikk ut på hvorvidt det ville resulterte i et DOTA-spill eller noe helt nytt.

DotA-klonen League of Legends.

Etter alt å dømme er det førstnevnte tilfelle. Skuespilleren ansvarlig for Duke Nukems stemme skrev nylig følgende på sin Twitter-konto:

– Hadde det fint under opptak til DotA i Seattle i forrige uke. Valve Software-gjengen er fabelaktige!

I tillegg har Valve nylig – ja du gjettet det – registrert varemerket «DOTA». Nå venter vi bare på annonseringen.

Og når vi først snakker om Valve: Hvor har dere gjort av Half-Life: Episode 3?

Les også: DOTA-utvikler til Valve

Battlefield 3-annonsering fra EA Dice

Helt siden tilhengerne fikk Battlefield 2 mellom hendene har man ventet i spenning på Battlefield 3, men det har gått langt om lenge og lengre enn langt siden den gang, og alt vi har fått er andre Battlefield-prosjekter som Battlefield 2142 og Battlefield: Bad Company 2, som riktig nok ikke var noen dårlig erstatning.

Kjøp denne og få tilgang til Battlefield 3-beta.

Nylig begynte EA å snakke om en betaversjon av Battlefield 3, og det før detaljer om spillet i det hele tatt er offentliggjort.

På toppen av det hele har Electronic Arts vært aktiv på varemerkefronten med Battlefield 3-registreringer av ymse slag. Da kan vi ikke forstå annet enn at offentliggjøring av detaljer er rett rundt hjørnet.

Les også: Battlefield 3 er definitivt på vei


Hvilke andre rykter har du hørt, og hva håper du på? Del det gjerne med oss i kommentarfeltet.

Siste fra forsiden