I et kansellert Star Wars-spill skulle Lukes sønn slåss mot en ond Solo-etterkommer

Spillet het Star Wars Episode VII: Shadows of the Sith.

Utsnitt av Star Wars Episode VI: Return of the Jedi-plakaten.
Disney

Da George Lucas rundet av Star Wars-filmene med Episode III: Revenge of the Sith i 2005, lekte LucasArts med ideen om å fortsette sagaen i spillform. Et slikt prosjekt var spillet Star Wars Episode VII: Shadows of the Sith, som skulle plukke opp tråden fra enden av filmsagaen.

Vent, hvor har vi hørt om en «ond» Solo nå nylig?
Disney

Dette fikk vi faktisk først nyss om i 2008, da en rekke logoer for kansellerte spill dukket opp i boken Rogue Leaders: The Story of LucasArts. På grunn av et nylig intervju fra Cinelinx vet vi dog litt mer nå.

– I Episode VII: Shadows of the Sith skulle du ha spilt som en voksen Ben Skywalker [Luke Skywalkers sønn, journ.anm]. Ben balanserte mellom den mørke og den lyse siden av Kraften, og brukte deler av den som ingen har sett før, verken i spill eller i filmene, mens han undersøkte en ny trussel (en Solo …), forteller LucasArts-toppen Haden Blackman til Cinelinx.

Ble til andre prosjekter

Dette var dog en idé som ikke kom seg veldig langt, og LucasArts hadde flere slike ideer på gang rundt midten av 2000-tallet.

Star Wars: The Force Unleashed var et av prosjektene det faktisk ble noe av.
LucasArts

Blackman nevner faktisk et annet prosjekt kalt Scum and Villany som hadde en del mer arbeid enn de fleste andre konseptene – et spill om det å være dusørjeger.

Mange av ideene ble sluset inn i andre prosjekter, slik som Star Wars: The Force Unleashed. De fleste ble det aldri dog noe av siden Lucas Arts ble stengt av Disney i 2013, slik som kansellerte Star Wars 1313.

Det litt interessante her er hvordan LucasArts snublet over ideen om en «ond» Solo-arving, etter som det er et sentralt konsept i den faktiske syvende filmen, Star Wars Episode VII: The Force Awakens.

Den nye filmen får for øvrig et spill også.
The Force Awakens får sitt eget LEGO Star Wars-spill »

Siste fra forsiden