Sifu

I kung fu-spillet Sifu blir du eldre hver gang du dør – blir du for gammel må du begynne på nytt

Blant spillene som dukket opp under torsdagens State of Play-sending var Sifu, kung fu-eventyret fra utvikleren bak Absolver. Spillet fikk en ny actionfylt trailer, som blant annet viser hvordan aldringsmekanikken fungerer.

Sifu.
Sloclap

I Sifu kjemper du deg gjennom korridorer med tilsynelatende endeløse mengder med fiender. Når du dør får du fortsette akkurat der du slapp, men gjennom prosessen med prøving og feiling blir du litt eldre for hver gang. Og ingen kan leve evig.

– Spillere kan gjøre feil, prøve igjen og lære underveis. Vi ønsket å gjøre den opplevelsen enkel og strømlinjeformet, så spillere kan umiddelbart hoppe inn igjen der de døde og fortsette som en ustoppelig hevnmaskin. Du kan riktignok ikke bli eldre for alltid, og til slutt blir du for gammel og må begynne alt forfra igjen.

Utvikleren påpeker imidlertid at man ikke blir svakere jo eldre man blir. I stedet tar man med seg kunnskap og evner man tilegner seg fra gang til gang, og trening og utholdenhet er en viktig del av opplevelsen.

Samtidig med presentasjonen kunngjorde utvikler Sloclap en utsettelse for spillet. Koronapandemien har kommet i veien for spillet, og lansering blir nå først i begynnelsen av neste år – ikke slutten av 2021 som opprinnelig planlagt.

LES OGSÅ: Steelrising kombinerer Dark Souls og fransk robotrevolusjon »

Siste fra forsiden