I november kan du ta med deg Skyrim på farten

Det storslåtte eventyret har fått dato på Nintendo Switch.

Skjermbilde/YouTube

The Elder Scrolls V: Skyrim har omsider fått slippdato på Nintendo Switch, og kommer til hybridkonsollen den 17. november. Det kunngjorde Nintendo under nattens Direct-presentasjon.

Se E3-traileren for Skyrim på Switch. (Video: Bethesda)

Dermed kan sultne eventyrere snart få ta med seg det storslåtte rollespillet på farten, og spille som selveste Link. Switch-versjonen byr på amiibo-funksjonalitet, som blant annet gir tilgang på Links klær, skjold og sverd, og andre gjenstander til bruk i spillet.

I tillegg har Bethesda inkludert valgfri støtte for bevegelseskontrollere, som lar spillere svinge sverd, blokkere med skjold, dirke opp låser eller sikte med bue. Sitter du på bussen kan det riktignok være greit å spille uten akkurat den funksjonen.

Kjært barn har mange versjoner

Det er snart seks år siden The Elder Scrolls V: Skyrim først ble lansert på PC, PlayStation 3 og Xbox 360. Helt tilbake i 2011 lot vi oss trollbinde av opplevelsen, og anmelder Joachim Froholt klinte til med full pott på karakterskalaen:

– Her får du en enorm, variert og svært detaljert verden å boltre deg i, og frihet til å oppleve den akkurat slik du ønsker. Du kan bruke time etter time på å utforske miljøene uten noe annet mål enn å ha det moro, og du kan bruke hele kvelder på sideoppdrag som er fullstendig irrelevante for hovedhistorien. Ikke bare det, men de skandinavisk-inspirerte miljøene er ofte slående vakre og fulle av levende detaljer. Det er en fryd å reise rundt i Skyrims verden, skrev han den gang.

I årene siden har spillet også funnet veien til PlayStation 4 og Xbox One, med en rekke grafiske overhalinger. En PlayStation VR-utgave er også på vei, som skal lanseres samme dag som Switch-versjonen – altså 17. november.

Det kan bli lenge til vi får se et nytt The Elder Scrolls-spill.
I juni hadde ikke Bethesda begynt å jobbe med spillet enda »

Siste fra forsiden