I Path of Exiles neste utvidelse skal du samle på beist, ikke drepe dem

Bestiary introduserer et helt nytt konsept til rollespillet.

En ny stor utvidelse er på vei til gratisspillet Path of Exile, som ser ut til å gi eventyret et friskt pust. Bestiary – som utvidelsen heter – lanseres 2. mars, og ber spillere om å samle på monstre i stedet for å bekjempe dem.

Dyrene du fanger kan beundres i menasjeriet ditt.
Grinding Gear Games

Bygg opp dyrehagen

Det nye konseptet, som du kan se forklart i videoen over, bringer en ny dynamikk til kampene i spillet. I stedet for å male ned alt som finnes av motstand vil det i Bestiary lønne seg å holde enkelte monstre i live for å fange dem.

Skapningene man fanger sendes tilbake til dyrehagen, eller menasjeriet, dit man også kan invitere venner for å beundre samlingen. De er riktignok ikke bare der for å utstilles, og ved å ofre beist ved blodalteret kan man skape kraftige våpen.

Jo sjeldnere monstrene er, jo bedre våpen kan man snekre sammen. Å fange beistene er riktignok bare halve jobben, og før man kan stikke av med belønningen må alle monstrene i oppskriften beseires samtidig i en bitte liten arena.

Kampen mot både The Elder og The Shaper skal være den vanskeligste i hele spillet.
Grinding Gear Games

Ellers byr oppdateringen på en haug med endringer til Path of Exile-opplevelsen, med nye oppdrag, flere våpen og utstyrsdeler og en overhaling av klassesystemet. For erfarne spillere lokker Grinding Gear Games også med en kamp mot både The Elder og The Shaper, som utvikleren kaller den vanskeligste sjefskampen spillet har å by på.

Godt Diablo III-alternativ

Path of Exile har gjort det godt siden lanseringen i 2013, og Bestiary markerer den syvende store utvidelsen for gratisspillet. Vi likte spillet godt da det kom ut, og vår anmelder kalte det som et godt alternativ til Diablo III:

– Måten utviklerne har løst klassesytemet på, og den enorme mengden med valgmulighet det byr på er veldig bra. Det kan virke overveldende til å begynne med, men når man først blir kjent med systemet er det fantastisk. [...] Path of Exile er gratis, det er vellagd, spekket med innhold og utfordring, og er et meget godt alternativ til alle som liker, eller vil teste denne sjangeren, skrev Gøran Solbakken.

Path of Exile er tilgjengelig for PC og Xbox One.

Mannen bak Diablo er nå i gang med et nytt prosjekt.
It Lurks Below blander Diablo og Terraria »

Siste fra forsiden