Dette er Diablo-skaperens nye spill

It Lurks Below blander Diablo og Terraria.

Graybeard Games

David Brevik var med på å skape den kjente Diablo-serien, og jobbet som sjefsdesigner på begge de to første spillene i serien. Som Polygon melder har Brevik nå et helt nytt spill på gang som skiller seg ganske drastisk fra tidligere verker.

Breviks nye spill heter It Lurks Below og er todimensjonalt indiespill i skikkelig retrostil. Det beskrives på Steam-siden som et «actionorientert overlevelsessrollespill» og utvikles av Breviks lille indiestudio Graybeard Games.

Terraria møter Diablo

Graybeard Games

Spillet går ut på å utforske omgivelsene ved å grave, samle ressurser og bekjempe fiender. Det har mange likhetstrekk med Terraria og Minecraft når det gjelder grunnkonseptet, to spill som Brevik sier han selv er fan av, og spillet har også vilkårlig genererte verdener.

Ifølge Brevik selv har spillet imidlertid flere rollespillelementer, blant annet klasser og ferdighetsnivåer, og utvikleren sier også at han har inkorporert elementer fra serien han er mest kjent for, nemlig Diablo.

– Jeg tar inspirasjon fra Diablo-serien, hvor hvert monster har sine egne triks, sa Brevik i et intervju med Polygon.

It Lurks Below var nylig tilgjengelig for spilling i en kortvarig, lukket betaversjon og ble strømmet på Twitch-kontoen til Graybeard Games, hvor også David Brevik selv demonstrerte spillet. Det har ennå ikke fått en lanseringsdato, men slippes ifølge Steam-siden «snart».

Her et et annet spennende indiespill: Se videoen hvor vi tester Slay the Spire »

Siste fra forsiden