I USA skal lærere bruke en skolemassaker-simulator for å trene på håndtering

Lar lærerne skifte mellom forskjellige roller i spillet.

Cole Engineering Services

Den amerikanske hæren har i samarbeid med sikkerhetsdepartementet og teknologifirmaet Cole Engineering Services produsert et dataspill som skal brukes til å trene opp lærere til å håndtere skolemassakre. Dette melder blant annet PCGamesN og ABC News.

Spillet er basert på et treningsprogram for soldater, men har blitt endret for å fremstille en skoleskytingssituasjon. Utviklerne har også fått innspill fra moren til et av ofrene i massakren ved Sandy Hook Elementary School i 2012, der 26 mennesker ble drept.

Forskjellige synspunkt

I simulatoren kan man skifte mellom forskjellige synspunkt, og håndtere situasjonen ulikt.

Video om spillet. (Video: Gizmodo, YouTube)

For eksempel skal lærerne håndtere situasjonen ved å blant annet stille opp elevene inntil veggen i klasserommet for å holde dem unna skuddlinjen, låse dører og gi barna beskjed om hva de skal gjøre. Skyteren skal blant annet skal ta seg inn på området ved å skyte inn stengte dører. Samtidig kan man også ta synspunktet til elever og politi. Vi kan se eksempler på hvordan spillet er i videoen fra Gizmodo til høyre.

Planen er å ta i bruk spillet i løpet av våren 2018.

USA har lenge hatt et problem med skyting og massakre ved skoler og universitet. Blant de mest kjente i nyere tid er Columbine-massakren i 1999, Virginia Tech-massakren i 2007 og Sandy Hook-massakren i 2012. Skoleskytinger er et av temaene som ofte dukker opp i debatter om amerikansk våpenlovgigvning i landet, siden de mindre strenge våpenlovene i flere stater gjør det rimelig lett å skaffe seg skytevåpen.

LES OGSÅ: Derfor elsker mediene å frykte voldelige dataspill »

Siste fra forsiden