iBuyPower viser frem en prototyp av sin Steam-maskin

Lover å kjøre Steam-spill i Full HD, og skal slippes neste år.

Slik ser Gordon eller Freeman ut.
Engadget, iBuyPower

Nettstedet Engadget har fått snust på en tidlig prototyp av en Steam-maskin produsert av PC-produsenten iBuyPower. Boksen skal ifølge nettstedet rekke en lansering neste år, men noen konkret dato vil de ikke ut med.

En av de første Steam-maskinene har kommet ut av hiet.

Den hvite boksen skal være én av to prototyper som selskapet jobber med nå, kalt Gordon og Freeman. Disse er så og si like, men skilles av at lysstripen som strekker seg rundt maskinen enten er gjennomsiktig eller svart når den ikke er lyst opp. Maskinen skal være større enn en PlayStation 4, men mindre enn en Xbox One.

Viktigst av alt: iBuyPower hevder at maskinen vil takle alle Steam-spill med en oppløsning på 1080p og med en bildeflyt på 60 bilder i sekundet. Det man må huske er at SteamOS – som maskinen vil benytte seg av – er bygd opp med en Linux-base, og at det derfor mest sannsynlig er snakk om spill som er tilgjengelig for Linux-utgaven av Steam. Her er det få tungvektere.

Prisnivået skal ligge på rundt 500 dollar ifølge The Verge, og boksen er utstyrt med en flerkjernes AMD-prosessor, samt grafikkortet AMD Radeon R9 270. En harddisk på 500 GB, Wi-Fi og Bluetooth-støtte og en integrert strømforsyning er noen av de andre spesifikasjonene nettstedet har fått høre om.

Piston er ikke en Steam-maskin

Valve har planer om å la maskinvareprodusenter pøse ut bokser som kan kjøre SteamOS i hopetall, men dette er den første prototypen vi har sett på en stund. Tidlig i år pludret maskinvareprodusenten med en maskin kalt Piston, som den gang ble frontet som en Steam-maskin. Denne er nå på markedet som en egen maskin, uten at Valve har noe med den å gjøre.

Steam-produsenten selv har planer om å sende ut egne prototypmaskiner til 300 betatestere innen året er omme. Det er ventet at de første maskinene vil komme på markedet i løpet av neste år, og at Valve kommer til å snakke mer om sine maskinvarepartnere når CES går av stabelen på nyåret.

Spillmaskinene får også en egen håndspak
Slik blir Valves unike Steam-kontroller

Siste fra forsiden