– Valve er ikke involvert i Piston

Men Xi3 sier de ble bedt om å bygge et produkt spesifikt for Valve.

Maskinvareprodusenten Xi3 kunngjorde nylig at de vil slippe sin stuedatamaskin Piston før jul. Systemet har tidligere vært kjent som en «steam-boks», og vi har antatt at det var et ledd i Steam-selskapet Valves mye omtalte forsøk på å bryte inn i stuemarkedet.

I etterkant av kunngjøringen kom det imidlertid en uventet beskjed fra Valves markedsføringssjef, Doug Lombardi. Til nettstedet Eurogamer sa han nemlig at selskapet ikke lenger er involvert i Piston:

– Valve startet litt undersøkende arbeid med Xi3 i fjor, men for øyeblikket er vi ikke involvert i noen av deres produkter, sa han.

Piston laget «spesifikt for Valve»

Nå har Xi3-sjef, Jason A. Sullivan, kommet med en offisiell uttalelse om saken. Der bekrefter han nok en gang at Valve har investert i Piston-prosjektet, og sier interessant nok at systemet ble designet for Valve.

– Vi ble bedt om å bygge et produkt spesifikt for Valve, og begge selskapene viste dette produktet – Piston-konsollen – i deres respektive områder på CES 2013-messen. Så, under et møte med Valve på CES, spurte Gabe Newell meg personlig om å ikke gi ut flere detaljer om vårt forhold til Valve. Dette har vi fulgt opp, og vil fortsette å gjøre det.

Samtidig er det noen detaljer han ønsker å oppklare. For det første påpeker han at Xi3 aldri har sagt at Piston er den «offisielle» Steam-boksen. Han sier også at selv om Valve for øyeblikket ikke er involvert, kan dette endres i fremtiden.

Det er også viktig for ham å understreke at Piston vil kjøre Steam uansett hva slags forhold Xi3 har til Valve, og at den selvsagt også vil støtte en rekke andre underholdningsplattformer, og vil i utgangspunktet kjøre Windows. Alle programmer designet for en x86-basert 64-bit maskin vil kunne kjøre på Piston, og det gjelder også andre operativsystemer som Linux.

Valve har tidligere sagt at de arbeider med flere partnere for Steam-boks-konseptet sitt, og har også sagt at de lager sin egen Steam-boks. Med mindre planene er endret skal vi ikke se bort fra flere annonseringer i fremtiden. Gabe Newell bekreftet nylig at en omfattende runde oppsigelser hos selskapet ikke betyr at de avlyser noen prosjekter.

Les også: Valve deler snart ut Steamboks-prototyper
Les også: nVidia slipper egen spillmaskin

Siste fra forsiden