IGN ga anmelder sparken etter anklager om plagiat

Se videoen som avslører kopieringen.

Skjermbilde fra Metrovania-spillet Dead Cells.
Skjermdump/YouTube

Blant andre nettstedet Gamesindustry.biz rapporterer nå at det store spillnettstedet IGN har fjernet en anmeldelse etter at det dukket opp beskyldninger om at nettstedet har plagiert en anmeldelse fra en annen part.

Spillet det dreier seg om heter Dead Cells, et nylig lansert plattformspill i den såkalte «Metroidvania»-sjangeren, som blander elementer fra Metroid- og Castlevania-seriene.

Etter at IGN nylig la ut sin anmeldelse av spillet på sine nettsider oppdaget mannen bak den spillrelaterte YouTube-kanalen Boomstick Gaming at anmeldelsen var slående lik sin egen.

La ut video som sammenligner anmeldelsene

I en video som ble lagt ut på kanalen sammenlignes IGN- og Boomstick Gaming-anmeldelsene side om side, og det er ingen tvil om det er påfallende mange likheter i måten spillet beskrives på. En rekke formuleringer er helt identiske, inkludert adjektivene som benyttes.

Etter at saken ble kjent tok IGN anmeldelsen ned fra sine nettsider, og la samtidig ut en melding til sine lesere.

– Som en gruppe skribenter og skapere som verdsetter vårt eget og andres arbeid på vårt felt, tar IGN-redaksjonen plagiering svært alvorlig. I lys av uroen som har oppstått rundt vår Dead Cells-anmeldelse har vi fjernet den inntil videre mens vi etterforsker, heter det i meldingen.

Natt til onsdag fortalte IGN at de har sagt opp spillanmelderen, og at de har planer om å anmelde spillet på nytt. Samtidig bruker de anledningen til å si unnskyld til leserne, utvikleren og YouTube-eren for at dette kunne skje.

Boomstick Gaming-anmeldelsen av Dead Cells ble publisert den 24. juli, mens IGN la ut sin anmeldelse den 6. august, samme dag som den ble tatt ned igjen.

Les også: Paladins brukte bakgrunnsbilde fra Overwatch i reklame »

Siste fra forsiden