Enda flere plagiat-beviser mot tidligere IGN-anmelder

– Vi har tatt ned alt han har gjort, sier IGN.

Filip Miucin.
Skjermdump/YouTube

Nylig meldte vi om en spillanmelder som fikk sparken fra IGN etter beviser på plagiat, noe han selv responderte på i en senere video. Nå har det imidlertid dukket opp mange flere beviser på skittent mel i posen for Filip Miucin, melder Kotaku.

I etterkant av den plagierte Dead Cells-anmeldelsen har nemlig andre nettsteder og diskusjonsfora på Internett gravd frem enda flere beviser på at Miucon har kopiert fra andre aktører.

På bakgrunn av dette har IGN nå ikke bare fjernet Dead Cells-anmeldelsen, men også alt det andre arbeidet som Miucin har utført for nettstedet.

Dead Cells-anmeldelsen startet saken, men det viser seg at plagieringen er mer omfattende enn som så.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Skal også ha stjålet fra IGN-kollega

– Vi har sett nok nå, både fra tråden og våre egne søk, til at vi tar ned så å si alt han har gjort. Det er en prosess, men du vil begynne å se ting forsvinne i natt, skrev anmeldelsesredaktøren hos IGN, Dan Stapleton, i en Twitter-melding på onsdag.

Tråden som Stapleton refererte til ligger hos nettstedet Resetera, hvor det påstås at den tidligere IGN-anmelderen også har kopiert tekster om blant annet Bayonetta 2 og Super Mario Odyssey fra andre nettsider, med vedlagte utdrag fra tekstene som bevis.

I tråden kommer det også frem at Miucin også har stjålet fra en annen IGN-kollega mens han jobbet for nettstedet, i en anmeldelse av rollespillet Octopath Traveler. Personen han skal ha stjålet fra i Octopath-anmeldelsen, Set Macy, reagerte i sterke ordelag på funnene i en egen Twitter-melding.

– Hvordan kan du stjele fra ditt eget selskaps anmeldelse av et spill? Jeg vet ikke engang hvordan jeg føler nå, skriver Macy, som presiserer at han ikke ga tillatelse til å stjele fra anmeldelsen sin.

Filip Miucin har ikke kommentert de nye funnene i skrivende stund, og han har også fjernet videoen hvor han kommenterer Dead Cells-anmeldelsen.

Les også: Se et kvarter med blodig og brutalt gameplay fra det nye Doom »

Siste fra forsiden