IGN-anmelderen som ble tatt for plagiat snakker ut i egen video

– Ikke moro å være målet til en lynsjemobb.

Filip Miucin har visstnok mottatt mye hat etter plagiat-beskyldningene.
Skjermdump/YouTube

For litt siden meldte vi at IGN nylig ga sparken til en anmelder som ble beskyldt for å ha kopiert en Dead Cells-anmeldelse av en annen, mindre amatør-anmelder på YouTube. Nå har mannen som fikk sparken laget sin egen video (som siden er fjernet) hvor han snakker ut om saken, melder Kotaku.

I videoen tar Filip Miucin, som er navnet på den nå avskjedigede anmelderen, ansvar for det som skjedde, men resten av innholdet er noe uklart og uten en direkte innrømmelse av plagiat.

– Bunnlinjen er at det som skjedde med Dead Cells-anmeldelsen overhodet ikke var intensjonen, sier Miucin, som beklaget overfor IGN for den «ufortjente» kritikken nettstedet fikk etter at saken ble kjent.

Har mottatt masse kritikk

Dead Cells har mottatt mange gode anmeldelser, og i alle fall én av dem skal ha blitt plagiert.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Han peker på at det var «mange omstendigheter» rundt den aktuelle Dead Cells-anmeldelsen, hva nå det betyr, men at han selv hadde det redaksjonelle ansvaret for hva som skjedde.

Miucin bedyrer at anmeldelsesprosessen hans ikke er ulik den man finner hos andre anmeldere. Han forteller at han gjør så mye research som mulig og at han benytter alle ressursene som er tilgjengelige før han formulerer sin egen mening, men hvorvidt dette også omfatter å se på andre anmeldelser sa han altså ingenting om.

Den tidligere IGN-anmelderen benytter også videoen til å ta et oppgjør med de sterke negative tilbakemeldingene han har fått fra publikum etter at saken ble kjent.

– Én ting jeg vet er at det er ikke er moro å være målet til en gigantisk lynsjemobb som ikke vil annet enn å ødelegge deg. Mengden hat og trusler jeg har mottatt på sosiale medier har vært svimlende, sier Miucin, som legger til at også familiemeldemmene hans har begynt å motta hatefulle kommentarer på sosiale medier.

Les også: Dead Cells er en herlig sjangerblanding »

Siste fra forsiden