Galskap i Eventyrland

Ikke akkurat Disney

EA har sluppet nye detaljer om Alice-spillet.

For ti år siden kom American McGee's Alice på PC. Dette var et actioneventyr løst basert på klassikeren Alice i Eventyrland, men langt mørkere og mer grotesk enn kildematerialet. Spillskaper American McGee har ikke gjort seg spesielt bemerket siden den gang, men i fjor meldte EA at de hadde inngått en avtale med McGee og studioet hans om å utvikle en oppfølger til Alice.

Pent på en grotesk måte.

Hittil har det ikke vært så mye informasjon om prosjektet, men nå har det fått tittel og de første skjermbildene har dukket opp. Tittelen på spillet er Alice: Madness Returns, og historien tar opp tråden fra det første spillet.

I American McGee's Alice var Eventyrland en del av Alices forvridde tanker mens hun ble holdt fanget på galehus. Madness Returns finner sted ti år etter begivenhetene i originalen, og starter med et besøk hos psykolog. Alice forsøker å komme til forstanden igjen, men sinnet hennes flykter på ny inn i Eventyrland.

Eventyrland viser seg å være enda verre enn virkeligheten, for landet er i ferd med å fylles av galskap og smerte. Alice må redde sitt tilfluktssted og seg selv fra denne galskapen, og kanskje kan hun endelig bli frisk.

Detaljer om selve spillingen er det dessverre lite av, men Madness Returns ser ut til å være et actioneventyr i tredjeperson hvor du utforsker forvridde og ofte groteske områder. Med andre ord mye det samme som originalen.

Alice: Madness Returns slippes en gang i 2011. PlayStation 3, Xbox 360 og PC er de utvalgte plattformene.

Siste fra forsiden