IL-2 Sturmovik vender tilbake

Den velkjente flyserien får et nytt spill i mars.

En kampflysimulator satt til Andre verdenskrig høres kanskje ikke ut som en umiddelbar suksess, men da IL-2: Sturmovik kom ut i 2001 så var det med brask og bram. Kritikere og spillere omfavnet det på likt, og det har resultert i en fyldig spillserie etter hvert. Sist vi så serien var på Xbox 360 og PlayStation 3 med IL-2 Sturmovik: Birds of Prey. Nå vender den tilbake til PC.

Det siste spillet i serien, Birds of Prey, ble en moderat suksess.

Ifølge en pressemelding har nemlig utvikler 1C Company: Maddox Games og utgiver Ubisoft planer om å utgi et nytt spill i serien, kalt IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover, allerede 25. mars i år. Nå er scenen satt til Storbritannia i 1940, hvor det utkjempes heftige luftslag mellom britiske, tyske og italienske flystyrker.

Denne gangen skal man ha over et dusin unike fly til sin disposisjon, og de loves å alle være så nært de ekte flyene som man kommer. En splitter ny grafikkmotor og stadig mer realistiske skildringer av det som foregår på bakken under en skal være noen av nyvinningene. I tillegg vil man kunne utkjempe flerspillertokt mellom opptil 128 spillere, og de skal visstnok kunne vare i ukesvis, uten at vi blir informert om hvordan det skal løses.

Enspillerkampanjen tar deg for øvrig til det britiske luftforsvaret, der du må slåss mot både tyske motstandere og forrædere på din egen side. Skulle det hele bli for vanskelig så vil spillet også komme med en omfattende treningsdel.

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover utgis 25. mars til PC.

Lurer du på hvilke andre spill som kommer ut i år? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden