Imperiebyggespillet Pandora utvides foran Steam-lanseringen

Det har plutselig blitt mer komplisert å bygge romkoloni.

Slitherine/Matrix Games

Pandora: First Contact er et imperiebyggespill satt til en fjern planet som er i ferd med å bli kolonisert av menneskene. Problemet er bare at kolonistene er delt i fraksjoner som har svært ulike syn på hvordan ting bør foregå, og dermed havner de raskt i tottene på hverandre.

Nye utfordringer.

Spillet ble opprinnelig lansert i november, men var da kun tilgjengelig direkte fra utgiver Slitherine/Matrix Games. I dag dukker det opp på Valves digitale distribusjonskanal, Steam, og dette feires med en gratis ekspansjon.

Pell dere av kloden vår

Den siste delen av spillet blir mer innholdsrik.

I originalspillet var det en mengde ruiner og annet som vitnet om at planeten en gang hadde vært bebodd av en fremmed rase, men vi så aldri noe til dem. Det vil vi imidlertid gjøre nå, for i ekspansjonspakken Return of the Messari vender de tilbake – og de er ikke særlig blide.

Dette skjer på et senere tidspunkt i spillet, og har mye mer avansert teknologi enn de ulike menneskefraksjonene. De er like fiendtlige mot alle, men angrepene deres vil generelt prioritere de sterkere fraksjonene.

Utviklerne har også lansert en fersk oppdatering for spillet, som blant annet gir spillerne en rekke nye måter å utnytte terrenget rundt seg på, og til og med muligheten til å manipulere det.

For mer informasjon om Pandora: First Contact kan du lese vår originale anmeldelse. Mer interessante utfordringer sent i spillet var en av de tingene vi etterlyste.

Siste fra forsiden