Infinity Ward-rettsak ruller videre

Electronic Arts gjorde et forsøk på å komme seg ut av saken.

En av fjorårets største nyhetssaker var konflikten mellom Activision og Infinity Ward-toppene Jason West og Vince Zampella. Sistnevnte mente de hadde krav på mer penger, og brøt ut for å grunnlegge Respawn Entertainment.

Activision mener på sin side at de to overnevnte har oppført seg illojalt. I tillegg mener man at Electronic Arts, som har lagt sine vinger over Respawn, lokket Modern Warfare-skaperne over til seg på ulovlig vis. Dermed har Acitivsion saksøkt EA for 400 millioner dollar.

Modern Warfare 2.

EA har den siste tiden forsøkt å få seg selv fjernet fra søksmålet, men i går bestemte dommer Elihu Berle at det ikke var noen grunn til akkurat det. EA er oppgitt over at man er en del av denne konflikten.

– Det er merkelig at de vil dra oss inn i dette. Saken handler om to kunstnere som vil ha betalt for jobben sin. Vi er sikre på at juryen vil ta Jason og Vinces side og betale dem de hundretalls millionene Activision skylder, sier talsmann for EA, Jeff Brown, til Gamespot.

40 andre tidligere Infinity Ward-ansatte har også fremsatt krav mot Activision på grunn av ubetalte bonuser, så det er soleklart at dette vil koste om Activision taper rettsaken – som er ventet å komme skikkelig i gang i mai.

I mellomtiden må vi bare vente enda lenger på å få se hva Respawn jobber med, siden alle ressurser går med til å kjempe i retten.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden