Ingen super-Xbox fra Gates

Fokus på HD-innhold til Marketplace

Allerede før søndagens Bill Gates-tale ble det klart at vi ikke får en ny Xbox 360-versjon.

Det var stilt store forventinger før Bill Gates' tale på elektronikkmessen CES i Las Vegas søndag. Ryktene gikk om at Microsoft ville lisensiere Xbox-plattformen ut til andre selskaper (som Toshiba) og gi ut en Xbox 360 Ultimate med innebygd HD-DVD-drev.

Bill Gates kom ikke med mye nytt under sin tale på CES i Las Vegas.

Allerede før talen ble imidlertid sistnevnte avkreftet.

– Vi har gjentatt flere ganger siden vi kom med HD-DVD-spilleren til 360 at vi ikke har noe planer for å integrere HD-DVD-spilleren i 360-en. Vi synes muligheten til å få en ekstern spiller er den beste måten å gi forbrukere valgfrihet, sier en talsmann for Microsoft til Gamespot.

Talen til Gates var i stor grad skuffende. Det som sto mest sentralt var en avtale med ABC og Disney Channel om å levere HD-innhold til Live Marketplace. Det betyr TV-serier som Lost, Desperate Housewives og Grey's Anatomy for landene som støtter tjenesten.

Sony-eide MGM vil også, noe overraskende, levere innhold til tjenesten. Her nevnes klassiske Danser med Ulver, The Terminator, Nattsvermeren og Rocky.

– Det første digitale tiåret har vært en stor suksess, men det er bare begynnelsen. Det er ikke noen som holder oss tilbake fra det neste digitale tiåret, kommenterte Gates.

Gates annonserte også at han vil slutte å jobbe fulltid i Microsoft til sommeren.

Det ble for øvrig notert at Xbox Live har passert ti millioner brukere etter julerushet.

Siste fra forsiden