inXile fikser opp det originale Wasteland

Originalspillet beskrives som «det postapokalyptiske rollespillets far».

Postapokalyptiske helter.
inXile

En av de første spillutviklerne som hadde stor suksess med folkefinansiering var amerikanske inXile Entertainment. Da de satte i gang en kronerullingskampanje for å skape en oppfølger til åttitallsrollespillet Wasteland var responsen overveldende, og det var tydelig at mange likte tanken på et rollespill med tradisjonelle verdier.

Originale Wasteland.

Som vanlig i spillindustrien har Wasteland 2 blitt litt utsatt, og i stedet for at spillet lanseres denne måneden som opprinnelig planlagt er utviklerne snart klare med en lukket betatest. Denne vil distribueres til alle som backet spillet over et visst nivå på Kickstarter.

Det originale Wasteland regnes som forfaren til Fallout-serien, og er et postapokalyptisk rollespill satt til en åpen og brutal verden. I august i fjor annonserte inXile at de hadde sikret seg rettighetene til å gi ut spillet på nytt, på digitale distribusjonsportaler som GOG og Steam.

Mange forbedringer

Nye portretter.

Nå har inXile snakket litt om denne nyversjonen. Studioet har gjort mye mer enn å kun sikre at spillet fungerer på dagens datamaskiner. Spillet vil nå støtte høyere oppløsninger, la deg ha flere enn én lagrefil samtidig, og får dessuten et helt nytt lydspor. Portrettene til figurene i spillet har også blitt fikset på, for de som ønsker det.

Et potensielt kompliserende aspekt av Wasteland var at spillet benyttet seg tungt av tekst som fulgte med i spillboksen. I dag virker det underlig at noe så enkelt som tekst fører til plass- og minneproblemer, men da spillet opprinnelig kom ut var begrensningene helt andre enn i dag.

Du slipper å bla opp i manualen.

Resultatet var at hver gang spillet skulle bruke mange ord på å forklare situasjonen, måtte spillerne bla opp i den medfølgende boken for å lese de aktuelle avsnittene der. Dette hadde også den fine bonusen at piratene slet, hvis de ikke fikk fotokopiert hele boken.

I nyversjonen har alle disse avsnittene blitt lagt inn i selve spillet, slik at du slipper å finne frem en medfølgende pdf-fil mens du spiller. Du vil også kunne velge å få dem opplest.

Alle som har vært med å støtte utviklingen av Wasteland 2 får Wasteland-nyversjonen gratis, men inXile har ikke sagt når de vil gjøre den tilgjengelig. Originalspillet kom blant annet til DOS, Apple II og Commodore 64, mens nyversjonen blir å spille på Windows, Linux og Mac OS X.

Les også: Sniktitt på Wasteland 2
Les også: inXiles Torment-Kickstarter satte rekord

Les også
Anmeldelse: Wasteland 2

Siste fra forsiden