Iranske protester mot Kuma\War

I den nyeste Kuma\War-episoden må amerikanske spesialsoldater angripe iranske atomanlegg, noe som ikke blir særlig godt mottatt i Iran.

Det amerikanskproduserte krigsspillet Kuma\War, som distribueres over nettet, skryter av å kunne tilby realistiske simulasjoner av ekte situasjoner som amerikanske styrker har vært innblandet i. Blant de tidligere lanserte oppdragene får vi blant annet oppleve angrepet på Saddam Hussein sine sønner og et forsøk på å simulere hendelsene som ledet til at John Kerry fikk Sølvstjernen under Vietnam-krigen.

I oppdrag 58, "Assault on Iran", får spilleren som mål å ødelegge eller forsinke et iransk atomvåpenprogram, ved å infiltrere et atomanlegg ved Natanz. Her må du kjempe mot de lokale sikkerhetsstyrkene og ødelegge det kjernefysiske utstyret deres. Om du ikke fullfører oppdraget ditt, kan vi oppleve at Iran får atomvåpen og starter tredje verdenskrig, forteller nettstedet til spillet.

Dette liker man selvfølgelig ikke særlig godt i Iran, hvor det i lang tid har vært frykt for at USA skulle angripe landet. Iranske myndigheter har nektet for at de har noe atomvåpenprogram, og hevder at de kjernefysiske anleggene deres kun brukes til kraftproduksjon. Amerikanerne har lenge gitt uttrykk for at de ikke tror særlig mye på iranernes historie, og har ikke utelukket en militæroperasjon mot landet.

Nå har iranske medier satt i gang en underskriftskampanje for å få Kuma Reality Games til å trekke tilbake "Assault on Iran"-opdraget, og på nettstedet PersianPetition skal det allerede være over 5000 underskrifter.

Sjefen for Kuma Reality Games, Keith Halper, forteller til nyhetsbyrået Reuters at han er overrasket over reaksjonen, og at han rett og slett ikke hadde forventet at folk i Iran skulle få vite om spillet (kanskje han ikke trodde de hadde datamaskiner i Iran). Han forteller imidlertid at det ikke foreligger noen planer om å trekke "Assault on Iran" tilbake.

For å finne ut mer om Kuma\War kan du besøke det offisielle nettstedet til spillet.

Siste fra forsiden