Japanerne invaderer XBLA

Rez, Every Extend Extra Extreme, Ikaruga, Omega Five, Exit og Triggerheart Exelica er alle på vei til Xbox Live Arcade.

I forbindelse med Tokyo Game Show har Microsoft laget en liten liste over kommende Xbox Live Arcade-spill fra japanske utviklere. Denne inkluderer flere titler det har vært snakk om tidligere, men også spennende nyheter.

Actionspillet Rez

Først og fremst har vi en ny versjon av klassikeren Rez, et actionbasert skytespill skapt av Tetsuya Mizuguchi. Her foregår handlingen i et fargerikt datanettverk, hvor du må kjempe mot en rekke fiender for å hacke deg inn i systemet. Spillet er blant annet kjent for musikken, som forandrer seg basert på det som skjer.

Fra samme utvikler kommer en ny versjon av Every Extend. Denne heter Every Extend Extra Extreme, og får fullstendig onlinebasert flerspiller, samt mulighet til å integrere din egen musikk i spillet. Ellers er målet fortsatt å detonere deg selv slik at du tar ut flest mulig fiender hver gang.

En mengde skytespill

Hudson Soft jobber med et sideskrollende skytespill som heter Omega Five. Her må spillerne fly gjennom farlige 3D-miljøer og overleve angrep etter angrep fra horder av fiender. Spillet skal få ultralekker grafikk og et actionfylt gameplay.

Microsoft har også bekreftet at Ikaruga vil lanseres for XBLA. Spillet er et vertikalt skrollende skytespill, og gameplayet følger i utgangspunktet den tradisjonelle «skyt alt du ser»-oppskriften, med ett viktig unntak. Kuler kommer nemlig i to versjoner, sorte og hvite, og det samme gjør skjoldet ditt.

Hvis skjoldet ditt er hvitt, vil du absorbere hvite kuler (noe som er smart å gjøre), mens sorte kuler vil skade deg. Fienden har også lignende skjoldsystemer, og det lønner seg å skyte fiender beskyttet av sort skjold med hvite kuler.

Triggerheart Exelica er et annet vertikalt skrollende skytespill hvor du må bekjempe horder av fientlige romskip. Spillet vil automatisk endre vanskelighetsgraden basert på hvor godt spilleren gjør det.

Til slutt har vi Exit, et hjernetrimspill fra Taito. Her spiller du Mr. ESC, en ekspert på rømning. Jobben din er å redde folk i sikkerhet fra branner, oversvømmelser, jordskjelv og andre farlige situasjoner, og handlingen foregår på steder som kontorbygninger, undergrunnsbaner og sykehus.

Exit, Ikaruga og Triggerheart Exelica kommer i år, mens Rez dukker opp i løpet av første kvartal 2008. Når resten av spillene dukker opp vet vi ikke.

Siste fra forsiden