Jøss, du kan faktisk bruke PlayStation VR med Wii U og Xbox One

Det virker likevel klønete, og du får selvfølgelig ikke den skikkelige VR-opplevelsen.

Audun Rodem, Gamer.no

Ja, det er riktig. Du kan, om du absolutt vil, bruke PlayStation VR-brillene til å se spill fra Xbox One og Wii U – og alt annet som har en vanlig HDMI-utgang egentlig. Dette melder Kotaku.

Det er den såkalte «cinematic»-modusen, der du ser et projisert bilde på en stor skjerm foran deg, som fungerer med alt som kan krype og gå av moderne videobokser og konsoller, så slå deg løs. Merk deg at du må ha prosessorboksen koblet til en PlayStation 4 for at det skal virke. Den japanske Twitter-brukeren «chirnoice» har demonstrert funksjonen med en Wii U i en video.

Du får ikke sann VR

Sånn ser det ut med et Wii U-spill.
Bilde av chirnoices video fra https://twitter.com/chirnoice

Nei, du kanikke spille VR-spill på denne måten. Bildet er todimensjonalt, og du får ingen annen VR-følelse enn at du kan late som om du ser på en litt kjip TV foran deg. I bunn og grunn kan det være en halvgod løsning om TV-en er opptatt, eller om man er veldig nervøs for å bli fersket i å se video av den mer lugubre sorten.

Siden de nylanserte VR-brillene PlayStation VR bruker vanlige HDMI-innganger og utganger for å sende signaler, er det ikke utrolig overraskende egentlig. Antageligvis var det mer bry for Sony å legge inn sperrer på brillene enn det var å bare la folk gjøre hva de vil.

Spørsmålet er om den relativt åpne naturen for PlayStation VR vil gjøre det lettere for teknologifiklere å bruke brillene til annet snadder på PC. Ifølge teknologinettstedet Digital Foundry er ikke det superenkelt. Brillenes USB-protokoller må fanges opp og tolkes, og sporingsløsningen må skrivers helt om for å legge til rette for støtte for PlayStation Move-kontrollere og DualShock 4.

Ikke problemfritt

Ifølge Kotaku-redaktør Stephen Totilo fungerer likevel ikke modusen helt smertefritt. Blant annet hadde han problemer med å få posisjoneringen til å fungere godt, og merker seg at da han prøvde brillene med Xbox One ville synsvinkelen låses etter om lag 5 til 10 sekunder. For å få skiftet posisjon må man ta av seg brillene igjen.

PlayStation VR ble lansert 13. oktober, og koster om lag 4790 kroner. Merk deg at du må ha et PlayStation 4-kamera som koster om lag 6-700 kroner for at brillene skal fungere, og dette følger ikke med i pakken.

Vi er rimelig imponerte av Sonys briller:
Latter, ærefrykt, skrekk, smerte og kvalme – PlayStation VR har det meste, og det imponerer »

Siste fra forsiden