JoWooD stenger Massive Development

JoWooD har lagt ned Massive Development, utviklerstudioet bak Aquanox-spillene og grafikkmotoren som brukes i SpellForce-serien.

JoWooD har nylig fortalt at de har lagt ned utviklerstudioet Massive Development, som befant seg i Mannheim i Tyskland. Studioet har tidligere stått for de to Aquanox-spillene til PC, og har i den siste tiden jobbet med Aquanox: The Angel Tears for konsoll. Denne tittelen skal være ferdigutviklet, og nedleggelsen av Massive vil ikke få noen konsekvenser for lanseringen.

JoWooD forteller at nedleggelsen er en del av selskapets restruktureringsprosess. Dette er det tredje interne studioet de stenger på kort tid - tidligere i år fikk Wings Simulations og Vien-studioet deres smake sparekniven. Det faktum at de stenger Massive samtidig med at utvikleren har gjort seg ferdig med The Angel Tears tyder på at nedleggelsen har vært planlagt en stund.

Dermed ser det ut til at Aquanox-serien er kommet til veis ende. Det gikk rykter om at Massive Development jobbet med et tredje spill i serien for PC, men nå som studioet er stengt kan vi nok se langt etter den tittelen. Nå har riktignok ikke de tidligere spillene i serien tatt verden med storm, men de representerte i det minste en sjanger vi ikke ser for ofte i disse dager.

Det gjenstår å se hvordan nedleggelsen eventuelt påvirker SpellForce-serien, som benytter seg av Massive sin grafikkmotor, Krass Engine. Vi tok en titt på SpellForce 2 på E3, og det så temmelig pent ut, så det er synd hvis Phenomic må bytte grafikkmotor for eventuelt kommende spill i serien (det ser forøvrig ikke ut til at nedleggelsen av Massive får noen konsekvenser for SpellForce 2).

Siste fra forsiden