Kald krig med lekesoldater

Populære Toy Soldiers får både oppfølger og PC-versjon.

Actionstrategispillet Toy Soldiers har ifølge utviklerne solgt over 500 000 kopier på Xbox Live Arcade siden lanseringen i fjor, og med slike tall å skilte med er det ikke rart at de nå har kunngjort en oppfølger.

Denne heter Toy Soldiers: Cold War, og flytter handlingen fra første verdenskrig til åttitallet, hvor den kalde krigen raser og amerikanske styrker møter sovjeterne på slagmarken. Spillet har hentet inspirasjon fra filmer som Rambo-serien, så her kan vi se frem til eksplosiv og heltemodig action.

Du får kontrollere kanonstillinger, tunge stridsvogner, jagerfly, angrepshelikoptre og kommandosoldater, og kjempe mot det onde imperiet på egenhånd eller sammen med venner.

I tillegg loves vi intense minispill hvor du kan kjempe om plasseringer på nettbaserte topplister. Vi får også en flerspillermodus hvor målet er å ta knekken på andre spillere, ikke samarbeide med dem.

Toy Soldiers: Cold War.

Samtidig med at Toy Soldiers: Cold War ble kunngjort har utviklerne også fortalt at originalen er på vei til PC. Den nye versjonen kommer enten sent i vår eller i sommer. Det er ikke klart om PC-versjonen får noen endringer i forhold til fjorårets Xbox 360-utgave.

Originalen fikk forøvrig en sekser i vår anmeldelse. Øystein Furevik hadde blant annet dette å si:

– Toy Soldiers er i korte trekk et fantastisk konsept i en skuffende innpakning. Mekanikken fungerer på absolutt alle plan, og det er virkelig moro å få ta del i et Tower Defense-spill som er hakket mer aktivt enn vi er vandt med. Du kan hoppe inn i kjøretøy, eller skyte ned fiendene fra et av de forskjellige stasjonære våpnene. I stedet for å bli en tilskuer til hva forsvarsverkene dine kan få til, blir du en aktiv deltaker, og dette fungerer veldig godt.

Siste fra forsiden