Feature

Telialigaen - Rocket League

Kampen om Rocket League-trofeet ligger an til å bli enda jevnere denne sesongen

Vi har snakket med lagene som kjemper i Telialigaens øverste divisjon.

Eivind von Døhlen/Good Game

Høstsesongen 2022 i Telialigaen Rocket League endte som forventet. AW3 ble til slutt for sterke, og med kun ett tap gjennom hele sesongen kunne gutta til slutt heve trofeet for fjerde gang på rad.

«Jwols».
Sindre Stien/Good Game

Denne uken nullstilles alt, når Telialigaen omsider sparkes i gang igjen. Ti lag møter hverandre for å finne ut hvem som stikker av med vårsesongens fire sluttspillplasser, og deretter får kjempe om Rocket League-trofeet.

Før sesongstart har vi snakket med de forskjellige lagene, for å høre hva som har skjedd siden sist og hvilke forventninger de har til sesongen. Vi har også fått med oss Jørgen «Jwols» Olsen – femdobbel Norgesmester i Rocket League – for å si hva han synes om de ulike lagene.

Du kan følge Rocket League i Telialigaen på torsdager. Et utvalg av kampene vises direkte på Twitch-kanalen RLNorway hver uke. Gamer.no vil legge ut kampoppsettet før hver runde.

Horizon

no Terje «Tegga» Chrstiansen
no Jesper «Jesse» Gundersen
no Oscar «Heectic» Syltern

Horizon er tilbake igjen i 1. divisjon, for første gang siden høsten 2020. Den gang endte det med 10. plass og direkte nedrykk for klubben, som riktignok har skiftet ut samtlige spillere siden den gang.

Terje «Tegga» Christiansen leder laget som sikret opprykk fra 2. divisjon i fjor. Målet er å holde på plassen når sesongen er over, og «Tegga» utelukker ikke muligheten for å stjele poeng fra antatt bedre lag.

– Vi satser på å bli i 1. divisjon, og muligens ta et par kamper fra de gode spillerne. Selv om vi møter noen av de beste, for eksempel AW3 og Rotaryon, så har vi muligheten til å bli bedre av det. Kjekt uansett å spille på dette nivået, sier Christiansen til Gamer.no.

Horizon ser ut til å få kjørt seg med kamper mot Rotaryon og Team Defiance i sesongens to første runder. Det kan bli starten på et tøft år for den nyopprykkede trioen, og «Jwols» tror nivået rett og slett er for høyt i årets 1. divisjon.

– Vet ikke så altfor mye om dette laget, men det er veldig mange gode lag denne sesongen. Fra hva jeg har hørt kommer Horizon dessverre til å slite, mener Olsen.

Playwell

no Viktor «Gustcloak» Mæhle
no Nicklas «Clusj» Nielsen
se Lucas «Rukia» Hallbeck

Playwell tok en noe overraskende 6. plass i forrige sesong, etter at mange hadde spådd nedrykk for klubben. For vårsesongen satser Viktor «Gustcloak» Mæhle og kompani på å gjenta bedriften, og kanskje gjøre det hakket bedre. Uansett skal de holde på plassen, forteller Mæhle.

«Gustcloak».
Metizport/Psyonix (Montasje: Gamer.no)

– Forventningene vår er å holde oss oppe og kanskje nikke på den berømte 5. plassen. Men målet er vel alltids sluttspill. Etter en god 6. plass forrige sesong er moralen godt oppe, og vi er klare for atter en sesong av Telialigaen.

Trioen kunne knapt fått en tøffere åpning på sesongen, med kamp mot AW3 i første runde. «Gustcloak» er imidlertid godt fornøyd med å få en skikkelig utfordring fra første stund.

– Synes det er best å få lag som AW3 først. Det gir oss en god pekepinn på hvor de beste lagene er bedre enn oss og hva svakhetene våre er. Så kan vi bruke det mot de svakere lagene senere, og forhåpentlig ta noen poeng.

Som «Jwols» påpeker kan nivået på vårsesongens 1. divisjon riktignok bli litt for tøft for Playwell.

– Playwell gjorde en god figur forrige sesong, mot forventningene til de fleste. Med det sagt tror jeg det blir tungt for dem denne sesongen.

Fact Revolution

no Terje «BanjoCarry» Bekkvang
no Ottar «Choke» Halvorsen
gb Josh «Sting» Fox

Etter nok en 5. plass forrige sesong, kunne det se ut som Terje «BanjoCarry» Bekkvang kanskje var klar til å legge hjulene på hylla. Sånn ble det ikke, og med to nye lagkamerater i stallen er «Banjo» klar som aldri før.

«Banjo».
Sindre Stien/Good Game

– Motivasjonen er på topp. Det blir veldig spennende å se, og det kommer en kul match allerede på torsdag. Vi har spilt sammen så mye som vi kan, og gjør det vi kan for at vi skal gjøre det best mulig. Tror det kan bli bra, jeg, sa Bekkvang til Gamer.no.

Kampen «Banjo» sikter til kan bli litt av en affære. Fact åpner nemlig mot de samme spillerne som tok den siste sluttspillplassen foran nesa på dem i høstsesongens avgjørende serierunde.

LES OGSÅ: Telialigaen League of Legends er tilbake - dette er lagene på øverste nivå »

Det nye Fact-laget kan absolutt slå godt fra seg. Som «Jwols» – som kanskje snakker av erfaring påpeker - er det tungt å være eldst i Rocket League, og de yngre lagene i 1. divisjon kan bli for tøffe for «Banjo» og kompani.

– Ny sesong og nye spillere som skal prøve å få «Banjo» til sluttspill. Et helt greit lag hvis de finner tonen, men jeg tror det er for mange gode lag med unge spillere denne sesongen til at Fact kan gjøre det bra.

Senja

no Teodor «Tempo» Myklebust
no Watcharin «Jeyer» Maksamarn
dk Malthe «Saphiix» Have

Teodor «Tempo» Myklebust og lagkameratene var egentlig klare for å spille 2. divisjon denne sesongen. Da Senja plukket opp en plass i toppsjiktet kom plutselig muligheten til å menge seg blant Norges beste, og tross lite erfaring valgte gutta å gripe sjansen.

«Tempo».
Rotaryon

– Vi har bare spilt sammen én gang ettersom 1. divisjon kom brått på. Samspillet fungerte overraskende bra, og vi knuste et annet lag som også skal spille 1. divisjon denne sesongen, melder Myklebust fornøyd.

Med lite erfaring sammen kan det ta noen runder før Senja kommer seg skikkelig i gang. «Tempo» er derfor glad for at gutta skal rett ut i sine tøffeste kamper.

– Trenger nok et par kamper for å finne toppformen, men jeg tror det er bra at vi møter de to antatt beste lagene helt i begynnelsen. Så får vi oppvarming til å vinne mot lagene vi burde vinne mot.

Senja stiller med nok erfaring til at laget skal klare å holde seg over nedrykksstreken. «Jwols» tror derimot ikke at klubben bør forvente sluttspill.

– Et nytt lag med spillere som har spilt i 1. divisjon før. Jeg tror de har nok erfaring til å unngå en av nedrykksplassene.

Major

no Niko «Neko» Knapstad
no Melvin «Pluto» Lind
de Alexander «Gnagflow06» Böttcher

Major er en av de gamle Rocket League-traverne i Telialigaen. Laget havnet på kvalikplass og luktet på nedrykk i høst, men bet seg fast og blir igjen å se i toppdivisjonen når vårsesongen braker løs.

Lagoppstillingen er endret siden sist, med blant annet «Gnagflow06» som en sen inkludering i troppen. Kaptein Niko «Neko» Knapstad har full tillit til sine nye lagkamerater, og nøler ikke med å sikte seg inn mot de gjeveste plassene i ligaen.

– Våre forventninger er å nå topp fem, men målet er topp fire og å komme oss til sluttspill.

«Neko» og gjengen får tidlig sjansen til å vise hva de er gode for, med innledende kamper mot Nidaros, Domino og Rotaryon. Hvorvidt trioen klarer å sanke poeng i løpet av denne perioden, får trolig mye å si for hvorvidt laget klarer å ta seg til sluttspill eller ikke.

«Jwols» er i hvert fall av den oppfatning at jobben blir litt for stor for Major. Den rutinerte veteranen er ikke i tvil om at laget kan være med å kjempe om en sluttspillplass, men det blir hakket for langt opp til toppen.

– Major stiller med et ungt lag. De kommer til å være med i kampen om 4. plassen, men jeg tror ikke de når helt opp.

Nidaros

no Julian «Jup Jup» Lærkerød
no Sander «Wozyen» Lundetræ
no Adrian Alejandro «Bolt» Vanebo Alegria

Nidaros stiller med fullstendig nytt lag siden sist, etter at den eksisterende troppen forsvant til Domino. Samtidig hadde to av spillerne som vant 2. divisjon i høst forlatt sitt lag, og resten er historie.

«Jup Jup» (i midten) vant e-sportstipend i fjor.
Martin Magnussen/Vestland fylkeskommune

– Jeg og «Wozyen» forlot Boom Stars fordi vi følte at han siste på laget holdt oss tilbake. Så da begynte vi å lete etter nytt lag på sosiale medier. Etter hvert fikk vi flere forslag, men til slutt så ble det å spille med «Bolt» for Nidaros, forklarer Julian «Jup Jup» Lærkerød.

På papiret får det ferske laget en rolig åpning på sesongen, med kamper mot tre lag som Nidaros har god mulighet til å slå. Klarer trioen å prestere her, er de på god vei mot å innfri sin egen forventning om å holde seg i 1. divisjon og kanskje nå enda høyere.

– Vi forventer å holde oss i 1. divisjon, men målet er jo selvfølgelig å nå sluttspillet, konstaterer Lærkerød.

LES OGSÅ: Julian (16) fikk e-sportstipend på 40 000 – nå skal han satse videre på Rocket League i Telialigaen »

I sin analyse skryter «Jwols» av Nidaros-spillernes tekniske ferdigheter. Han tror imidlertid ikke det holder hele veien inn.

– Nidaros har hentet inn et spennende lag med mekanisk sterke spillere. Jeg tror de kan hevde seg mot de beste, men at de kan bli ustabile og slite når det virkelig teller.

Domino

no Elias «EyaM» Mikkelsen
no Mads Jørgen «Major» Klepp Berg
nl Hidde «Swampy» de Graaf

Domino har som nevnt plukket opp hele starttreeren fra fjorsesongens Nidaros. For gjengen med Elias «EyaM» Mikkelsen i spissen blir det en aldri så liten hjemkomst.

«EyaM».
Eivind von Døhlen/Good Game

– Vi har alle tre spilt for Domino tidligere. Så tenkte det var på tide å komme hjem, forklarer Mikkelsen.

Trioen leverte tidvis storspill i høst, og tok seg til sluttspill. Dessverre for «EyaM» møtte de veggen i semifinalen mot AW3, men skal vi tro kapteinen stiller Nidaros enda sterkere i år.

– Det blir sluttspill, ja. Jeg tror vi kan kjempe om 1. plassen også. Vi er mange hakk over der vi var forrige sesong.

Dersom «Jwols» får rett i sin spådom, blir Nidaros nok en gang å se på sluttspill i vår. Hvorvidt det rekker helt opp er han imidlertid ikke helt sikker på.

– Domino hentet troppen til Nidaros fra forrige sesong. Jeg tror de kommer til å være «best of the rest» bak en veldig sterk topp tre.

Defiance

no Sondre «Enlid» Enlid
no Sander «Sberg» Stoltenberg
dk Joakim «Creamyy» Scheelhardt

Defiance er kanskje et ferskt navn innen norsk Rocket League, men spillerne er slettes ikke nye. Laget samler noen av Telialigaens fremste spillere, etter en liten ringerunde som begynte ved jul i fjor.

«Enlid».
Sindre Stien/Good Game

– Jeg ble kontaktet av «Creamyy» rundt juletider. Han lurte på om jeg var gira på å spille med ham, og det virket interessant. Samtidig hadde jeg og «Sberg» allerede prøvd oss litt sammen med andre folk, så da bestemte vi oss bare for å teste oss tre – og det virket som en god match, for å si det sånn, sier Sondre «Enlid» Enlid.

«Enlid» tar seriespillet ganske med ro, og er trygg på at Defiance skal ta seg til sluttspill. Der øyner han også muligheten til å få revansj over rivalen fra hans dager hos 00 Prospects.

– Tror nok at vi skal komme oss til sluttspill uten nevneverdige problemer. Så er jo målet alltid å vinne, og jeg føler personlig at jeg kanskje har noe uoppgjort med AW3. Så drømmen er så klart å slå dem i finalen, konstaterer Enlid.

«Jwols» er ikke i tvil om at Defiance kan hevde seg helt i toppen denne sesongen, men setter kanskje et lite spørsmålstegn ved samspillet i laget.

– To av de bedre norske spillerne vi har og en danske som er blant de beste i ligaen. Finner de kjemien vil de være et veldig godt lag som kan utfordre for tittelen.

Rotaryon

no Kristoffer «Haven» Håven
no Brage «bruhkay» Austmo
no Dennis «Pablobar» Bojesen

Rotaryon nøyde seg ikke bare med å komme til finale i høst. Laget ga også skikkelig konkurranse til AW3, men røk til slutt på tap. I vår satser Kristoffer «Haven» Håven og lagkameratene på å ta steget ett hakk lenger, og det begynner med å sikre en sluttspillplass.

«Haven».
Sindre Stien/Good Game

– Vi forventer å havne blant de fire beste. Vi har som mål å vinne Telialigaen denne sesongen, som vi var så nærme å gjøre forrige sesong, forteller Håven.

«Haven» er også av den oppfatning at nivået i Telialigaens 1. divisjon har hevet seg denne sesongen. Han er riktignok ikke i tvil om at Rotaryon skal være med å kjempe helt i toppen.

– Nivået denne sesongen er helt klart høyere nå som Defiance har kommet inn i bildet. Jeg tror det blir oss, AW3 og Defiance som mer eller mindre er garantert til sluttspill. Så blir det en jevn kamp mellom Senja og Domino.

Den vurderingen virker «Jwols» å være enig i, og dersom Rotaryon fortsetter som i fjor kan laget bli farlig.

– Rotaryon utfordret AW3 godt på forrige sluttspill. Hvis de fortsetter der de slapp, tror jeg de kommer til å være enda sterkere denne sesongen.

AW3

no Sebastian «Seeb» Falch
no Jørgen «Inferno» Klaastad
no Jonas «FiremanJonas» Lohne

Månedene siden forrige sesong har kanskje vært noen av de mer turbulente Telialiga-avbrekkene for AW3. På ett tidspunkt lette spillerne etter en ny organisasjon, samtidig som flere rykter florerte om det ene og det andre. Til slutt ble gutta værende i klubben, og Sebastian «Seeb» Falch virker trygg på at det var det rette valget.

«Seeb».
Sindre Stien/Good Game

– Heldigvis klarer vi å være åpne med både hverandre innenfor laget og de innenfor klubben, sånn at det ikke endte med noe dårlig stemning. Vi er like klare som alltid og har vært på fullt kjør med treningskamper hver dag siden nyttår.

Ikke overraskende er målet det samme som det har vært de fire foregående sesongene. AW3 skal vinne, og selv om «Seeb» kjenner litt på presset har laget planen klar for å sikre nok et trofé.

– Vi fokuserer bare på å bli bedre som lag, også vet vi at vi har et bittelite press på oss for å opprettholde det nivået vi har holdt i Telialigaen til nå. Vi har våre mål, både som lag og individuelt, for å forsikre oss om at vi tar det femte trofeet.

Midtpartiet for AW3s sesong blir uten tvil spennende å følge med på, da laget møter Defiance, Domino og Rotaryon. «Jwols» har riktignok ingen planer om å vedde imot den regjerende mesteren.

– AW3 fortsetter å vinne og ser sterke ut selv mot nye lag som kommer opp. Så det er vanskelig å vedde mot dem, selv om det er lag som kan utfordre denne sesongen.

Årets første Rocket League-sesong sparkes i gang torsdag 2. februar. Samtlige kamper går direkte på ulike Twitch-kanaler, og du finner det fullstendige kampoppsettet på Twitter-kontoen til RLNorway.

Siste fra forsiden