Kan Crysis bli like stort som Call of Duty?

Det tror Crytek, men det skjer ikke over natta.

I disse tider er det ikke snakk om så mye annet enn Call of Duty: Black Ops på spillfronten, og grunnet heftig salg de siste årene kan Activision med rette kalle flaggskipserien sin for tidenes største skytespillserie. Det hyperpopulære skytespillet blir følgelig også en snakkis når man diskuterer med andre skytespillutviklere.

Det er vanskelig å hoppe etter Wirkola, men tyske Crytek, utviklerne av Crysis, mener de har det som skal til.

– Som alltid sier vi «hvorfor ikke?». Med Crysis 2 må vi sette lista høyt i forhold til kvalitet, og åpne øynene til spillerne der ute uavhengig av plattform, noe som er målet vårt. Etter hvert som spillserien utvikler seg så kan den meget vel bli større enn Call of Duty, sier Crysis 2-produsent Nathan Camarillo til spillnettstedet Eurogamer

Black Ops har allerede gjort det neste halvåret tilnærmet ulevelig for konkurrentene.

Den futuristiske skytespillserien har tidligere vært forbeholdt PC-eiere, men Crytek satser bredere med det neste tilskuddet. Dermed kommer spillet til Xbox 360 og PlayStation 3 i tillegg, og med tanke på populariteten til skytespill på konsoll de siste årene så er nok det et vist valg.

– At spillene har en militærsetting i nær fremtid appellerer til mange. Samtidig tiltrekkes sci-fi-tilhengere av teknologien og elementene fra den sjangeren. Dette er ikke en romopera og det er ikke satt 300 år i fremtiden - spillet foregår 13 år frem i tid, sier produsenten.

Det er en tydelig optimisme å spore i Camarillos uttalelser, og skulle du være en tilhenger av spillserien så har du nok mye godt i vente:

– Dette markerer en fremtid for spillserien vår, og akkurat det tar vi veldig seriøst. Vi har alt å tjene på å gjøre Crysis til et veldig langvarig konsept. Det kan bety Crysis 3, 4, 5, 6, 7 ,8, 9 eller Crysis Infinity. Vi planlegger å gjøre dette til en diger serie, så vi har ingenting å tjene på å ikke gjøre det kommende spillet best mulig.

Crysis 2 slippes 24. mars 2011 til PC, Xbox 360 og PlayStation 3.

Ta en titt i Spillkalenderen for å se hvilke andre utgivelser vi har i vente.

Siste fra forsiden