Kan du drive ditt eget spillselskap?

Game Dev Story får oppfølger.

Game Dev Story er et iPhone-spill som gir deg i oppgave å være sjef for en spillutvikler. Vi belønnet det med en nier i en av våre samlesaker om iPhone-spill, og vår mann sa blant annet følgende om spillet:

Originalspillet har blitt en suksess.

– Av en eller annen grunn gir Game Dev Story meg den samme følelsen når jeg spiller som det gamle skipsfartspillet Ports of Call. Jeg blir utrolig hektet, og enser ikke tid eller det som skjer rundt meg. Her kan det faktisk spilles til batteriet går tomt.

Nå ser det ut til at batteriet må finne seg i å slite enda mer, for utvikler Kairosoft har bekreftet at de jobber med en oppfølger. Vi må imidlertid smøre oss med litt tålmodighet:

– Vi utvikler en oppfølger, men har ikke tenkt å lansere den på en stund. Vi vurderer å forbedre spillet ved å legge til nettverkselementer i oppfølgeren, slik som salgstall-rangeringer og muligheten til å sende ansatte til et selskap drevet av vennene dine, sier en representant for Kairosoft til TouchArcade.

Game Dev Story er faktisk i seg selv en nyversjon av et PC-spill ved samme navn, som kom ut i Japan i 1996 men aldri ble lansert på engelsk. PC-en fikk også Game Dev Story 2 i år 2000, og den kommende iOS-oppfølgeren vil nok hente inn noen elementer fra dette spillet.

Utvikler Kairosoft forteller forøvrig også at de for øyeblikket jobber med et annet strategispill for Apples plattformer. Dette har hentet inspirasjon fra SimCity.

Siste fra forsiden