Kan ha avslørt Mercenaries 3

Det spekuleres i at serien får en oppfølger selv om utvikleren er lagt ned.

Pandemic Studios var kanskje ingen storutvikler, selv om de gav ut kritikerroste spill som Full Spectrum Warrior og Star Wars: Battlefront. Spillene deres varierte noe veldig i kvalitet, noe som kanskje best demonstreres med hvordan Mercenaries-serien gikk fra knallbra til middelmådig.

Dråpen var nådd da de slapp kalkunen The Saboteur. Studioet ble rett og slett lagt ned.

Er dette noe å bygge videre på?

Det er likevel gode sjanser for at deres hjertebarn, Mercenaries-serien, videreføres. Gamerzines melder nemlig at EA utlyser stillinger i forbindelse med utviklingen av et ukjent tredjepersons skytespill. Jobbutlysningen spiller videre på at spillet skal ha flerspillerfokus og bruke den imponerende Frostbite 2.0-motoren som vi blant annet ser i Battlefield 3.

Dette betyr selvsagt ikke at et Mercenaries 3 er garantert, men vi vet at Pandemic var i gang med det da de ble lagt ned, noe som viser at utgiver EA i det minste ønsker å se det skje. Ryktene skal også ha det til at EA Los Angeles har jobbet videre med prosjektet, som angivelig heter «Mercs Inc.», siden da.

EA Los Angeles har tidligere utviklet spill som fjorårets lunkne Medal of Honor og adskillig bedre Red Alert 3, og har god erfaring fra utviklingen av en rekke stortitler. Tiden vil likevel måtte vise om det faktisk er snakk om et Mercenaries 3 eller ikke.

Lurer du på hvilke spill som definitivt kommer i tiden fremover? Ta en titt i Spillkalenderen, da vel!

Siste fra forsiden