Nye prosjekter fra Double Fine

Kanskje blir det snop

Studioet til ikoniske Tim Schafer har hele fire spill på vei.

I skrivende stund er Develop-konferansen i Brighton, England i full gang. Blant de mange spilltoppene som deltar finner vi Tim Schafer, en mann som har vært involvert i klassikere som Full Throttle, Day of The Tentacle og de to første Monkey Island-spillene.

Han er der for å representere Double Fine, som i fjor gav ut sitt andre spill, Brütal Legend.

Double Fines første spill, Psychonauts.

De oppmøtte fikk se en Schafer med mye på hjertet, og han benyttet blant annet anledningen til å annonsere at studioet hans har fire nye spill på lur i tiden som kommer.

Samtidig bekreftet han at de hadde en oppfølger til Brütal Legend under utvikling som ble skrapet til fordel for mindre og mer kreative prosjekter. Dette melder IGN.

Ikke mye ble sagt om de ulike spillene, men de ble skissert i svært grove trekk. Alle prosjektene styres av personer med sentrale roller i utviklingen av Brütal Legend, og virker å ha vidt forskjellige konsepter.

Tre av prosjektene beskrives som henholdsvis "retro med en vri", teknologisk banebrytende og fokusert på spillmekanismer. Det siste sies det ingenting om, utover at det skal ledes av tidligere Pixar-animatør Tasha Harris.

Det kan kanskje høres ut som om dette i all hovedsak vil være munnfuller av noen spill, men sjefen selv skal visstnok ha bedyret at det blir en fin miks av både typiske utgivelser og nedlastbare spill.

Dermed er det bare å vente å se om herr Schafer treffer blink denne gangen, etter at både Psychonauts og Brütal Legend hadde problemer med å leve opp til forventningene.

Siste fra forsiden