Kina opphever 15-årig konsollforbud

Nå skal alle restriksjonene fjernes.

Nintendo, flagg lagt på av Gamer.no

15 år etter det ble innført skal den kinesiske regjeringen endelig oppheve landets konsollforbud, melder The Wall Street Journal. Heretter vil selskaper som Microsoft, Sony og Nintendo fritt kunne produsere og selge konsoller i Kina.

Forbudet ble introdusert i 2000 fordi myndighetene var redde for at konsollspill ville være ødeleggende for barns fysiske og psykiske utvikling. Alle restriksjonene forble uendret frem til i fjor da regjeringen åpnet for produksjon og salg av konsoller i en frihandelssone i storbyen Shanghai.

For konsollprodusentene var det et steg i riktig retning, men strenge regler gjorde det fortsatt vanskelig å etablere seg i landet. Blant annet måtte hver eneste konsoll inspiseres og godkjennes av myndighetene før den kunne bli solgt.

Nå er altså alle restriksjonene fullstendig opphevet, noe som vil gjøre Kina – med sine 1,4 milliarder innbyggere – til et veldig attraktivt marked for spesielt Microsoft, Sony og Nintendo.

Riktignok blir de nødt til å konkurrere mot PC-spill, mobilspill og nettbaserte spill som har vokst seg store i konsollenes 15-årige fravær.

Forbudet har ført til en rekke merkelige konsollkloner i Kina.
For eksempel prøvde Lenovo å lage en Xbox 360-klone »

Siste fra forsiden