Skjermkort - kryptovaluta

Kinesiske kryptogravere har begynt å selge unna skjermkort

Skjer kort tid etter at kinesiske myndigheter har begynt å slå ned på kryptovalutautvinning.

Nvidia

Utvinning av kryptovaluta er fortsatt ekstremt populært, men kanskje kan lufta være i ferd med å gå ut av ballongen.

Som PC Gamer melder har grupper med kryptogravere i Kina nemlig begynt å selge unna sine grafikkort. Salgspushet kommer kort tid etter etter at Kina har strammet inn kryptoutvinning, og nylig stanset det helt i Sichuan-regionen. Tidligere har myndighetene også stoppet graving i Indre Mongolia.

En rekke annonser for skjermkort har dukket opp på ulike bruktsalg i Asia i det siste, blant annet for nyere produkter fra både Nvidia og AMD. Prismessig går for eksempel et Nvidia RTX 3070 for så lite som 3500 kroner, men dette er i partier på hundre stykk så det er ikke bare å kaste seg på.

For PC-spillere som er ute etter et nytt kort å putte i maskinen sin er gamle kryptokort antageligvis ikke det beste å gå for uansett.

Kryptograving har de siste årene gått fra å være et hobbyprosjekt til å bli stor business. Prosessen krever at man sitter på kraftig maskinvare, og den enorme etterspørselen har gjort at spesielt skjermkort har blitt dyre og vanskelige å få tak i.

For spillfans er det nærmest umulig å sikre seg nye grafikkort, og vår egen Mikkjell Lønning tror det vil ta lang tid før markedet stabiliserer seg igjen.

LES OGSÅ: Beslagla 300 Nvidia-skjermkort i Hong Kong »

Siste fra forsiden