Podkast

Retro Crew

Klampen i bånn med Mario Kart

Retro Crew ser tilbake på tyve år med de populære gokart-spillene.

Etter å ha eksperimentert med å plassere Mario i golf- og tennisspill på NES var det på tide å gi Mario sin første store, populære, spin-off. Ideen om å putte Mario og vennene hans i gokarts og lage et arkadespill synes helt naturlig nå, men det var det slettes ikke på 90-tallet da det første Mario Kart-spillet, Super Mario Kart, ble utgitt på Super Nintendo Entertainment System.

Nå er det er 2014 og Mario Kart 8 kommer ut i butikkhyllene om få uker. I ukens Retro Crew-episode snakker vi om Mario Kart som serie og fenomen. Vertene prøver å komme til bunns av hva som gjør serien så populær og ikke minst så lett tilgjengelig for alle spillere. Alle, fra den mest harde Nintendo-kjernen til bestemor, har spilt Mario Kart og det er egner seg like godt til korte slag, som en helaften med underholdning.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Populariteten til denne sidegata i Mario-universet har vedvart i 20 år og har faktisk ikke vist tegn til å avta. Den har gått fra seier til seier på SNES og Nintendo 64, til GameCube og Wii som en like viktig del av Nintendo sin portefølje som Zelda og Metroid. Kommer det en ny Nintendo-maskin, enten den er håndholdt eller stasjonær, kan du vedde på at det kommer et nytt Mario Kart til den.

Sett deg godt til rette, fest setebeltet, og bli med Stian Askeland, Kenneth Jørgensen og Jostein Hakestad på en guidet tur gjennom 20 år med Mario Kart.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 79 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Er E.T.-myten egentlig bekreftet?
Slik satte Half-Life standarden for en hel sjanger
Nytt liv til gamle konsoller

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden