Klassiske NES-spill til GBA

Nintendo vil lansere åtte klassiske NES-spill til GBA og GBA SP.

Hvis du eller familien din hadde en Nintendo-konsoll på åttitallet er sjansene gode for at du husker noen av de åtte klassikerne som Nintendo nå vil relansere for GBA og GBA SP. Flere av disse spillene regnes blant de aller beste tv- og dataspill noensinne, så nostalgikere har med andre ord mye å glede seg til. Forhåpentligvis vil disse klassikerne også appellere til nye spillere.

Hvilken pris spillene får i Norge er ikke klart enda, men i USA vil hvert spill koste $19.99, som er cirka 140 norske kroner. Disse Nintendoklassikerne kommer på det amerikanske markedet til sommeren.

Spillene vi vil få et gjensyn med er Donkey Kong, Pac-Man, The Legend of Zelda, Super Mario Bros, Excitebike, Ice Climber, Xevious og Bomberman. De aller fleste burde nikke gjenkjennende til de fleste titlene her, men noen er kanskje litt mindre kjente.

De tre minst kjente spillene er vel kanskje Xevious, Ice Climber og Excitebike. Xevious er et vertikalt-skrollende romskipspill, Ice Climber er et artig lite plattformspill, og Exctitebike er et motocross-spill sett skrått ovenfra. Det skal bli spennende å se hvordan disse spillene kommer til å arte seg på GBA, og om dagens spillkjøpere enda er interessert i spill fra Nintendo sin gullalder.

Siste fra forsiden