– Kojima Productions har gått i oppløsning

Stemmeskuespiller hevder at Metal Gear-studioet er ferdig.

Konami

Selv om Konami fremdeles makter å holde kortene om hva som egentlig skjer med Metal Gear-pappa Hideo Kojima og utviklingsstudioet Kojima Productions tett til brystet, er det sprekker i fasaden.

Akio Otsuka, som har hatt stemmen til hovedperson Solid Snake gjennom flere innslag i Metal Gear Solid-serien, tweetet nylig om at studioet nå har gått i oppløsning. Det melder Livedoor News (via Kotaku).

Er dette adjø?
Konami

– Kojima Productions ble oppløst, og takket være teamets arbeid er spillet nesten ferdig. Dette er ingen overdrivelse, men spillet blir nok et stort mesterverk. Jeg kan ikke dy meg, men vil si «I kept you waiting» (lol) selv om det er den siste gangen. MGS lever for alltid, skrev Otsuka på Twitter.

Ryktestrøm

Det var i vår at ryktene begynte å svirre rundt Hideo Kojima og Kojima Productions. Plutselig begynte moderselskapet Konami å fjerne alle spor av utviklingsstudioet fra sine nettsider. Deretter begynte ryktene om at Kojima selv ikke lenger var ansatt hos Konami å svirre, og at han og Kojima Productions kun jobbet som frilansere inntil Metal Gear Solid V: The Phantom Pain var ferdigstilt.

At Konami også valgte å fjerne skrekkspilldemoen P.T. fra PlayStation Store like etter at de avbrøt utviklingen av Silent Hills – en planlagt revitalisering av skrekkspillserien med Kojima og Guillermo del Toro i registolene.

Konami har for øvrig gitt indikasjoner om at de vil fortsette å produsere Metal Gear-spill i tiden fremover også.

Metal Gear Solid regnes ofte som en av snikesjangrens ypperste.
Vi tok nylig et tilbakeblikk på PlayStation-spillet »

Siste fra forsiden