Korsfarerkrig i Stronghold Crusader 2

Firefly har fortalt når de planlegger å lansere strategispillet.

Firefly Studios

Om du liker strategispill med fokus på basebygging og innsamling av ressurser har det ikke vært så mye å rope hurra for i det siste, i alle fall om vi ser bort ifra nyversjonen av klassiske Age of Empires II. I sommer vil imidlertid britiske Firefly Studios lansere sitt neste Stronghold-spill.

Jeg tror de bør flytte seg. (bilde: Firefly Studios).

Gøy i sanden

Stronghold Crusader 2 tar oss tilbake til korstogene, og lar deg bygge borger og landsbyer i ørkenlandskapene rundt nåtidens Israel. Samtidig må du kjempe mot andre korsfarere og de lokale beboerne, som ikke setter så stor pris på korsfarerinvasjonen fra Europa.

Utviklerne lover brutal ørkenkrig hvor du blant annet må ta hensyn til dynamiske hendelser som sandstormer, samt smarte datamotstandere. Det skilter med en omfattende enspillerkampanje, samt «skirmish»-modus og en serie oppdrag i Crusader Trails-modus. Flerspiller støttes selvsagt også.

Utviklerne forklarer at spillet nå er på et punkt der de kan ha det moro med både «skirmish» og flerspiller, og at de vil bruke resten av tiden på å finpusse opplevelsen. De beklager samtidig at de ikke får lansert spillet til våren, slik de tidligere planla. Stronghold Crusader 2 vil blant annet bli solgt på Steam.

Om du er mer interessert i bybygging enn krigføring kan du forresten glede deg til at det middelalderske bybyggerspillet Banished lanseres i februar.

Siste fra forsiden