Klar til å bygge by i vinterkulda?

Strategispillet Banished er rett rundt hjørnet, og nå kan du se hvordan det fungerer.

Shining Rock Software

Enmannsstudioet Shining Rock Software annonserte tidligere i år at bybyggerspillet Banished vil lanseres på den 18. februar. Opprinnelig var planen å slippe spillet før jul, men som med mange andre større spill fant utvikleren ut at den siste delen av utvingstiden ofte er den lengste.

Når spillet kommer ut vil det selges både på Steam og direkte fra utvikleren.

Utvikleren har også lagt ut en fersk trailer, som egentlig bare er en samling småfilmer hvor vi får se dagliglivet i Banisheds middelalderske landsbyer fra ulike vinkler. I denne typen spill kan det ofte være veldig fascinerende å bare lene seg tilbake og studere hvordan samfunnsmaskineriet du har skapt ruller og går – noe alle The Settlers-veteraner kan skrive under på.

Om du er interessert i et mer dyptgående inntrykk av det kommende spillet kan du se en video lastet opp av Jim Smyth, som i løpet av cirka én time viser hvordan han bygger opp en egen landsby fra bunnen av.

Banished er et strategi/bybyggerspill satt til en middelalderverden. Spillet følger en gruppe mennesker som har blitt sendt i eksil, og nå er de på jakt etter et nytt sted å bo. Det eneste de har av ressurser er en vogn med forsyninger fra hjemlandet.

Spillet har vært under utvikling lenge, og utvikleren har vært svært åpen om prosessen på utviklerbloggen.

Om du liker litt flere skyskrapere i bybyggerspillene dine kan du forøvrig glede deg over at SimCity endelig får en offline-modus snart. Om du heller vil ha steampunk og Cthulhu kan Clockworks Empires være et spill å følge med på. Det spillet kommer til våren.

Siste fra forsiden