Bybyggerspillet Banished nærmer seg lansering

Kommer blant annet på Steam.

Skaperen av bybyggerspillet Banished har kunngjort at spillet vil lanseres både på Steam og via hans eget nettsted senere i år. Han ønsker for øyeblikket ikke å spesifisere noen dato for lanseringen, men forteller i en oppdatering at alt fokus nå er på å fikse feil og gjøre spillopplevelsen glattere.

I forbindelse med annonseringen har han også lagt ut en ny trailer som viser spillet i aksjon. Den finner du til høyre i artikkelen.

Strategi i middelalderen

Banished er et strategi/bybyggerspill satt til en middelalderverden. Spillet følger en gruppe mennesker som har blitt sendt i eksil, og nå er de på jakt etter et nytt sted å bo. Det eneste de har av ressurser er en vogn med forsyninger fra hjemlandet.

Bygg og bo i middelalderen.

For å overleve må du sikre at de har tak over hodet og nok mat. Du kan skaffe mat som våre egne forfedre gjorde, ved å jakte, fiske og samle nøtter og bær, men du kan også drive jordbruk og handel.

Spillet skilter med tjue forskjellige yrker som du kan gi innbyggerne dine, og yrkene inkluderer alt fra bonde og fisker til gruvearbeider, smed og lærer.

Det finnes ikke penger i Banisheds verden, men ved jevne mellomrom dukker det opp handelsmenn som du kan bytte ressurser med. Samtidig er det alltid en risiko for at de har med seg en eller annen sykdom fra fjerne strøk.

Underveis må du sikre en balansert og bærekraftig utvikling. Du trenger for eksempel tømmer for å bygge hus og ved for å holde varmen, men du må likevel tenke deg om før du hugger skogen ned. Skogen er leveområdet for hjort og andre dyr, som representerer nødvendige kilder på mat.

Spillskaperen har vært svært åpen om spillets utvikling, og på utviklerbloggen finner du en mengde spennende poster om alt fra lydinnspilling i skogen til hvordan han har laget øvingsdelen.

Les også: Bygg din egen steampunk-koloni
Les også: Strategi på en dødsdømt planet

Siste fra forsiden