Strategi på en dødsdømt planet

I Endless Legend må du redde sivilisasjonen din fra undergang.

Franske Amplitude Studios, som sto bak det populære romstrategispillet Endless Space, har annonsert sitt neste spill sammen med utgiver Iceberg Interactive. Spillet heter Endless Legend, og er nok et turbasert strategispill i 4X-sjangeren. Men her foregår ikke handlingen i verdensrommet – i stedet leder du en sivilisasjon i en fantasiverden.

Som leder for en liten by må du sørge for å skaffe mat til folket, bygge opp industri, forske på teknologi og magi, samt skaffe penger for å få råd til det hele. Men du har et ekstra problem. Den forrige vinteren var den verste noensinne, og det samme gjaldt de forrige fem vintrene. Livet blir hardere og hardere, og det viser seg at planeten du bor på har en stygg historie med uforklarlige masseutryddelser av tidligere sivilisasjoner.

Lekre saker.

Kan du stoppe apokalypsen?

Dermed må du utforske eldgamle ruiner og legender, og finne ut hva du kan om planetens historie slik at du kan finne nøkkelen til å redde folket ditt. Folket vet lite om omgivelsene rundt byen din, og dermed kan du ikke være sikker på hva du møter når du begynner å utforske. Gradvis vil du imidlertid treffe på andre folkeslag som sliter med de samme utfordringene, og må forholde deg til dem ved hjelp av politisk eller militær makt.

Endless Legend skilter med både en- og flerspiller med opp til åtte sivilisasjoner samtidig. I tillegg byr det på et avansert kampsystem der terreng spiller en viktig rolle, samt lekker og stilfull grafikk. Lanseringen skal etter planen finne sted i løpet av våren 2014.

Dette er forresten ikke det eneste spillet Amplitude har under utvikling. De har nemlig også gitt oss en spennende liten teaser fra et spill som heter Dungeon of the Endless. Det ser ut til å bli et samarbeidsfokusert action- eller rollespill med retrografikk. Forhåpentligvis finner vi ut mer om spillet snart.

Les også: Mannen bak Minecraft finansierer Age of Wonders III
Les også: Nytt spill fra mannen bak Civilization V

Siste fra forsiden