Kultklassikeren Evil Genius får endelig en oppfølger

Finn fram din indre superskurk og gjør deg klar til å overta verden (igjen).

Elixir Studios

Tretten år etter originalspillets lansering – og etter flere falske rykter – har Evil Genius 2 omsider blitt annonsert. Nyheten kommer fram i en fersk video fra det selvstendige spillstudioet Rebellion (best kjent for sitt arbeid med Sniper Elite- og Zombie Army-spillene), hvor studioet gjør rede for sine nåværende og fremtidige planer.

Helt på tampen av videoen (rundt 3:30-merket) kommer det fram at Evil Genius 2 nå er under utvikling:

Rebellion avslører at et nytt Evil Genius er under utvikling (rundt 3:30-merket).

– Dette er noe vi har ønsket å gjøre i lang tid. [Evil Genius] er en av de klassiske spilltitlene vi eier, og mange har spurt oss om hva vi gjør med denne tittelen. Nå kan jeg endelig avsløre at vi faktisk har folk som arbeider med dette prosjektet – vi lager Evil Genius 2, forteller Rebellions administrerende direktør, Jason Kingsley, i videoen.

Ta over verden

Videre blir det nevnt (i et presseskriv) at spillet skal være en fullverdig oppfølger, og at det ikke skal være et såkalt «free-to-play»-spill. For øyeblikket fokusere utviklerne på en PC-versjon, men det utelukkes ikke at det også kan dukke opp på andre plattformer.

Slik så det originale Evil Genius ut.
Elixir Studios

Stort mer vet vi ikke om det kommende strategispillet, men hvis Evil Genius 2 skal klare å leve opp til forgjengeren, vil det antagelig være et planleggingsspill hvor man blant annet skal bygge underjordiske baser, kverke superspioner og gjøre sitt ytterste for å ta over verden – du vet, sånn som onde genier driver med.

Evil Genius ble utviklet av Elixir Studios i 2004, hvorpå rettighetene til serien ble kjøpt av Rebellion i 2006. Siden da har det skjedd lite på Evil Genius-fronten (bortsett fra et par nett- og mobilspill), og originalspillet har blitt stående som en aldri så liten kultklassiker for mange.

Vi anmeldte det originale Evil Genius i 2004, og var sånn passe fornøyde
Les den tretten år gamle anmeldelsen her »

Siste fra forsiden