Kultklassikeren Grim Fandango gjenoppstår

Manny Cavalera skal nok en gang utforske de dødes rike.

Disney

De sier at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves. I så fall har tålmodigheten til fans av LucasArts' gamle pek-og-klikk-spill nettopp gitt enorm avkastning.

Under Sonys pressekonferanse på E3-messen i går kunne Adam Boyes fra Sony stolt annonsere at Tim Schafers eventyrklassiker Grim Fandango kommer til PlayStation 4 og PlayStation Vita.

– Etter femten år skal Double Fine, sammen med et av våre produksjonsteam, lansere en nyrenovert versjon av Grim Fandango, fortalte en smilende Boyes før publikum eksploderte i henrykt applaus.

Dødsrikets reisebyrå

Grim Fandango slår sammen et dødsrike inspirert av aztekerne med estetiske elementer hentet fra klassisk film noir for å skape et unikt bilde av de dødes verden. Som protagonist Manny Calavera må spilleren hjelpe den nylig avdøde Mercedes «Meche» Colomar på hennes reise gjennom dødsriket.

Spillet kom ut til PC i 1998 og ble hyllet for sitt stilistiske design og velskrevne historie. Til tross for dårlige salgstall ble Grim Fandango etter hvert å regne som kultklassiker takket være en ivrig og hengiven fanskare.

Kort tid etter annonseringen kunne Tim Schafer avsløre at du ikke skal se bort fra at Grim Fandango også kommer ut til andre systemer.

– Prat om andre plattformer kommer snart. Sony har vært en stor hjelp i å få dette til å skje, og vi er begeistret for å utvikle en konsollversjon med dem, fortalte spillegenden via Twitter.

Siste fra forsiden