Kulturministeren: – Norsk spillbransje har et potensial som Norge ikke har realisert

Venstre og Trine Skei Grande skal sette spill og e-sport i fokus.

Skjermbilde av den direktesendte talen.
Venstre, CC BY

I sin tale under Venstres landsmøte 2018 tok kulturminister Trine Skei Grande opp spill og e-sport som en del av Venstres fokus i kulturpolitikken fremover.

– E-sport er den idretten som vokser mest i verden. Norsk spillbransje har et potensial som vi i Norge ikke har realisert. Og spillet sine pedagogiske muligheter løser utfordringer på andre sektorer, enten for elever i skolen, eller for pasienter i helsevesenet, fortalte kulturministeren i en oppramsing av kulturområder som hun ser det verdt å satse på fremover.

Dette er ikke første gang i løpet av den tiden at Venstres representanter vier e-sport og spill oppmerksomhet. For en måned siden skrev stortingsrepresentant Grunde Almeland et leserinnlegg på Gamer.no om hvordan feltet kan arbeides med på et politisk nivå fremover, og nå i april har han utdypet dette med et forslag om å gi idrettsvisum for e-sportutøvere i Norge.

Fokus på spill

Venstre har samtidig gitt inntrykk av at de ønsker å fokusere på norsk spillbransje fremover, men havnet i hardt vær i fjor høst da statsbudsjettet ble lagt frem. Der ble det kuttet 16 millioner kroner i Filmfondet som en del av forhandlingsprosessen. Samtidig ble det lagt frem at støtteordningen Spill ut i verden skulle videreføres med fem millioner kroner, samt at spill skulle få ytterligere fem millioner kroner i bevilgning.

Venstre tok selvkritikk for kuttet, og fortalte til PressFire at de skulle jobbe med å rette det opp i revideringen av budsjettet til våren.

LES OGSÅ: Foreslår idrettsvisum for e-sportutøvere »

Siste fra forsiden