Sonic-skaper vil lage ny Dreamcast

Kun spekulasjoner

Yuji Naka har ikke gitt opp den legendariske konsollen.

Yuji Naka er en kjent spillpersonlighet,og hans erfaring strekker seg helt tilbake til skapelsen av Segas ikoniske maskot Sonic. I ettertid har han vært innom andre spennende prosjekter, slik som det massive flerspillerspillet Phantasy Star Online og Segas foreløpig siste konsollforsøk - Dreamcast.

Nå ser det ut til at legenden igjen har fått blod på konsolltanna si, for i et nylig intervju med CVG forklarte han at han veldig gjerne vil jobbe med Dreamcast-konsollens eventuelle oppfølger.

– Jeg savner jo tiden hvor jeg var tungt involvert i å lage maskinvare hos Sega, og jeg hadde en finger med i spillet av utviklingen av omtrent alle av selskapets konsoller og kontrollere. Hvis jeg får sjansen så vil jeg gjerne jobbe med konsollutvikling igjen, gjerne som en slags rådgiver. Det beste er nok hvis jeg får jobbe ordentlig tett opp mot plattformutviklerne, fordi jeg da kan komme opp med helt nye spill, sier Naka til spillnettstedet.

Ivy The Kiwi?, som kommer ut i høst her på berget.

Nytt prosjekt

Kanskje har spillutvikleren allerede gått lei sin seneste eskapade, som er det eksperimentelle spillselskapet Prope og utviklingen av det sukkersøte plattformspillet Ivy The Kiwi?. Det ser i hvert fall ut til at han er svært interessert i å lefle med Dreamcast-konseptet igjen:

– Dreamcast var barnet mitt hos Sega. Jeg vil fortsette å lage gode spill for det europeiske markedet, og kanskje tillater det meg å jobbe med Dreamcast 2 en dag.

Han fortsetter deretter med et tankesprang som nok er ment som en spøk mer enn noe annet:

– Hvis Ivy The Kiwi? gjør det bra i Europa så kan jeg jo kanskje lage Dreamcast 2 selv.

Ivy The Kiwi? kommer ut her til lands den 29. oktober til Wii og Nintendo DS, og skal visstnok finnes i både en mer utfyllende butikkversjon og en litt lettere nedlastbar sådan.

Siste fra forsiden