Kunst-tabbe tvang Naughty Dog til å endre Uncharted 4s nyeste trailer

Et konseptbilde fra Assassin's Creed hang på veggen til Nathan Drake.

Skjermbilde fra den opprinnelige Uncharted 4-traileren.
Skjermbilde/YouTube

Naughty Dog slapp denne uken en flunkende ny trailer for Uncharted 4: A Thief’s End, som gir oss en nærmere kikk på spillets historie og viser frem hva utvikleren klarer å få til med PlayStation 4.

Den grafisk imponerende videoen ble møtt med spenning blant seriens fans, men det var ikke alle som var like fornøyde. Et stykke ut i traileren oppdaget nemlig Assassin’s Creed-utvikler Azaïzia Aymar et maleri han mente han hadde sett før:

– Woooow Uncharted 4 bruker et av kunstverkene fra [Assassin's Creed IV] i traileren sin... Nå forstår jeg hvorfor spillene har «thief» i navnet, skrev Aymar på Twitter.

Bildet som henger på veggen til Nathan Drake er mistenkelig likt et konseptbilde for Assassin's Creed IV: Black Flag, med unntak av piraten som tilsynelatende har blitt klippet bort:

Naughty Dog beklager

Det tok ikke lang tid før den originale traileren ble fjernet fra YouTube og erstattet med ny, Assassin's Creed-fri variant.

Slik ser bildet ut i den nye traileren.
Skjermbilde/YouTube

På sine nettsider innrømmet Naughty Dog feilen, og beklaget på det sterkeste til Ubisoft, Assassin's Creed-teamet, den opprinnelige skaperen av bildet og Uncharted-fansen:

– I vår iver etter å lansere traileren gjorde vi en beklagelig feil, og var ikke grundige nok med å sjekke kunsten som ble brukt for et av bildene i spillet. Vi har stor respekt for alle typer kunst og tar fullt ansvar for at vi lot dette skje, skrev kommunikasjonsdirektør Arne Meyer.

I 2013 ble Naughty Dog beskyldt for å ha stjålet utseendet til Ellen Page.
Den kanadiske skuespilleren var ikke veldig fornøyd »

Siste fra forsiden