– Setter ikke pris på at de «stjal» utseendet mitt

Ellen Page om likheten til The Last of Us-Ellie.

Naughty Dogs nye storspill, The Last of Us, har høstet hyllester fra både kritikere og fans de siste ukene. Det sobre apokalypseeventyret fokuserer mye på det personlige forholdet mellom den aldrende rabagasten Joel og ungpiken Ellie.

Siden avdukingen av spillet i 2011 har særlig Ellie fått en del oppmerksomhet, mye på grunn av figurens umiskjennelige likhet til den kanadiske skuespilleren Ellen Page. Det kan dog virke som om denne likheten ikke blir satt særlig pris på.

– Burde kanskje være smigret

I en spørrerunde på Reddit fikk Page spørsmål om hun var bevisst likheten med figuren, og om hun ville ha spilt rollen om hun fikk tilbud om det. Svaret fra den kanadiske skuespilleren er heller kjølig.

– Jeg burde kanskje føle meg smigret av at de «stjal» likheten min, men jeg er faktisk i et spill som heter Beyond: Two Souls, så jeg satt ikke veldig stor pris på det, svarte hun.

Ellen Page spiller i høstens Beyond: Two Souls.

Ikke lenge etter tok Naughty Dog-utvikleren Neil Druckmann til Twitter og formidlet et slags motsvar til Pages kommentar.

– Ellie fra The Last of Us ble spilt fremragende av Ashley Johnson. Ingen kunne ha gjort en bedre jobb, lyder det fra utvikleren.

Blir å se i storspill i høst

Ellen Page blir å se i Quantic Dreams kommende spill, Beyond: Two Souls i høst. Der bidrar hun med både likhet, bevegelse og i stemmeskuespill til figuren Jodie Foster. Med seg på laget har hun blant annet velrennomerte Willem Dafoe.

Vi fikk prøve Beyond: Two Souls under et studiobesøk hos Quantic Dream i Paris for et par måneder siden, og kunne da melde at spillet så ut til å være ett steg nærmere regissør David Cages visjon om spill med filminspirerte narrativ og følelser som fokus.

Les også: Anmeldelse av The Last of Us Les også: Intervju med David Cage

Siste fra forsiden