– Kvinnelige spillfigurer i Battlefield er kommet for å bli

DICE-sjefen slår tilbake mot Battlefield V-kritikk.

DICE

Battlefield V ble nylig avduket til stor ståhei, og selvsagt har tilbakemeldingene ikke latt vente på seg. En av de mer uventede reaksjonene kom på det faktum at kvinner dukket hyppig opp i markedsføringen av spillet, noe som utløste kjapp respons fra utviklerne.

Blant andre Eurogamer rapporterer at DICE-sjefen selv, Oscar Gabrielson, nylig la ut en Twitter-melding hvor han henvender seg til folk som kommenterte det tilsynelatende store fokusert på kvinner i Battlefield V.

– Først, la meg være klar: Valgfrihet og kvinnelige, spillbare figurer er kommet for å bli, skrev Gabrielson i meldingen. Han la til i en senere melding at de vil at spillet skal representere alle de som tok del i det største dramaet i menneskets historie, med den antydning at kvinner spilte en viktig rolle under krigen.

Beskyldes for å være historisk ukorrekt

Som The Verge peker på dukket kommentarene DICE-sjefen responderte på blant annet opp i kommentartråden til den offisielle traileren til spillet på YouTube og i diskusjonstråder på Reddit.

I trådene hevdes det blant annet at inkluderingen av kvinner ved fronten under den annen verdenskrig ikke er «historisk korrekt», og flere uttrykker skuffelse over det de oppfatter som «politisk korrekthet» ved å fokusere på kvinner i spillet.

I tillegg til DICE har også deler av spillpressen slått tilbake mot innvendingene. Redaktøren for den australske utgaven av Game Informer la ut en sarkastisk Twitter-melding hvor han gjengir beskyldingen om at spillet har ofret historisk korrekthet for politisk korrekthet med et bilde fra Battlefield 1 hvor en gruppe soldater rir på en hest mens de fyrer av flammekastere – med den antydning at slike aktiviteter ikke akkurat er historisk korrekte.

Som flere av de som svarer på kritikken peker på spilte kvinner en viktig rolle under den annen verdenskrig i mange sammenhenger, blant annet som skarpskyttere i den sovjetiske hæren.

Les også: Se Battlefield V-avdukingen i reprise »

Siste fra forsiden