Battlefield V

– De er ikke nazister, bare tyske soldater

EA styrer unna «politiske budskap» i Battlefield V.

PlayStation

Med Battlefield V tok EA og DICE serien tilbake til andre verdenskrig, med historier og slag basert på de grusomme hendelsene mellom 1939 og 1945.

– Symbolisme var ekstremt viktig for det tredje riket og nazismen, men det hadde man aldri fått vite hvis Battlefield V hadde stått for historieundervisningen, skrev vår anmelder.
EA

Som vår anmelder bet seg merke i valgte EA riktignok å justere litt på historien, ved blant annet å kutte referanser til nazismen og nazistiske symboler. Nå forteller utgiveren at det faktisk ikke er nazister man møter i spillet, som altså er basert på andre verdenskrig.

Ikke en nazist å se

I en uttalelse til nettstedet Vice forteller en representant for EA at de tyske soldatene i Battlefield V er nettopp det – tyske soldater. De har ingen tilknytning til nazismen overhodet, akkurat som resten av spillet.

– I Battlefield V kommer vi ikke med noen politiske budskap rundt de virkelige hendelsene under andre verdenskrig, og det er ingen hakekors i spillet.

EA styrte også unna nazistbegrepet i forbindelse med lanseringen av The Last Tiger, enspillerkampanjen hvor du spilte som tyske stridsvogn. Temaet dukket imidlertid opp igjen som følge av Vice sin rapport om salg av «nazikostymer» i Battlefield V.

Som nettstedet rapporterte tidligere denne uken åpnet spillet for salg av en tysk flerspillerfigur ved navn Wilhelm Franke. Det viste seg imidlertid at Franke var navnet til en motstandssoldat som ble arrestert av Gestapo før han døde under de alliertes bombing av Dresden i 1945. EA endrer nå navnet, men forteller at figuren altså ikke er en nazist.

– Den tidligere nevnte figuren, Wilhelm Franke, hvis navn vi nå endrer, er ikke en nazist, men kun en tysk soldat akkurat som de vi allerede har i spillet, lød uttalelsen fra EA.

I august vender Battlefield V tilbake til Norge.
Lofoten Islands er ett av flere kommende kart for skytespillet »

Siste fra forsiden